υπουργείο Απασχόλησης και ΚΕΔΚΕ


υπουργείο Απασχόλησης και ΚΕΔΚΕ


Μνημόνιο συνεργασίας για την τόνωση της απασχόλησης - 7-5-2009 70000 πμ


Μεταξύ υπουργείου Απασχόλησης και ΚΕΔΚΕ
Μνημόνιο συνεργασίας για την τόνωση της απασχόλησης
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ (Έντυπη έκδοση) Πέμπτη, 7 Μαϊου 2009 07:00


Μνημόνιο συνεργασίας, θα υπογραφεί μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης και της ΚΕΔΚΕ με σκοπό να προωθηθούν δράσεις για την τόνωση της απασχόλησης.

Αυτό συμφωνήθηκε χθες, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ, όπου παρέστη η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη - Πετραλιά και ανέπτυξε τις δράσεις του υπουργείου για την ενίσχυση της Απασχόλησης, δίνοντας έμφαση στη συνεργασία για το σκοπό αυτό με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Απασχόλησης, όπως είπε η υπουργός.

Μια από τις δράσεις, η πρώτη που συμφωνήθηκε με την ΚΕΔΚΕ, αφορά 20.000 θέσεις εργασίας στους Δήμους, με πρόγραμμα που βασίζεται στη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης.

Θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, οι οποίες θα αφορούν σε τοπικές ολοκληρωμένες παρεμβάσεις.

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι η διαφάνεια θα διασφαλιστεί όχι μόνο μέσω της κοινής επιτροπής αξιολόγησης ΚΕΔΚΕ, υπουργείου και ΟΑΕΔ που θα συσταθεί, αλλά και από το γεγονός ότι στην πενταμελή αυτή επιτροπή, η πλειοψηφία θα είναι της ΚΕΔΚΕ (τρεις εκπρόσωποι από την ΚΕΔΚΕ και δύο από την Πολιτεία) όπως είπε.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τις θέσεις και τους οικονομικούς πόρους ο κ. Κακλαμάνης διευκρίνισε ότι οι 20.000 θα προσληφθούν είτε στους Δήμους, είτε στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων, με τριετή σύμβαση και κάλυψη των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων. Οι πόροι θα καλυφθούν από τον ΟΑΕΔ και στο μεγαλύτερο βαθμό από την ΚΕΔΚΕ, η οποία το ποσό το οποίο θα βάζει, είναι συνολικά κάθε χρόνο περίπου 64 έως 70 εκατομμύρια ευρώ.

Το ποσό αυτό θα προέρχεται από δύο συγκεκριμένες πηγές. Η μία είναι, ο πόρος του ζύθου και η άλλη πηγή ο πόρος από τις διαφημιστικές πινακίδες, όπως ανάφερε ο κ. Κακλαμάνης.

Για μεγάλη οικονομική επιβάρυνση των δήμων, κάνουν λόγο μέλη του Δ.Σ της ΚΕΔΚΕ.

Στον τουρισμό

Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας στο περιθώριο των εργασιών της 17ης γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου επιδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, την οποία ζητούν μετ΄ επιτάσεως επιχειρηματίες του κλάδου.
http://lgaf.kedke.gr/
Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 65 & ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 8, 106 78, ΑΘΗΝΑ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-3899600

ΦΑΞ: 210-3899651, 210-3820807

e-mail: info@kedke.gr



Δημοτικός Σύμβουλος των "Πολιτών για την Αλλαγή" για το Δημοτικό Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση.

Με πραγματική ικανοποίηση είδαμε να έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 23 Ιουλίου, πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη, εισήγηση για δημιουργία Δημοτικού Γραφείου Ενημέρωσης για την Απασχόληση. Αιτία και αντικείμενό του, φυσικά, η ανεργία στο Δήμο της Ξάνθης που όχι μόνον καλά κρατεί αλλά ανοδικά πορεύεται ως δείκτης της τοπικής μας οικονομίας και μάλιστα με διαφορά σοβαρή, υψηλότερα από τον περιφερειακό και εθνικό αντίστοιχο μέσο όρο.


Η δική μας ικανοποίηση προέρχεται από το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή αναγκάστηκε τελικώς να αποδεχθεί τη σκληρή πραγματικότητα που όσο εμείς επισημαίναμε ως σοβαρό άλγος του κοινωνικοοικονομικού μας ιστού, ζητώντας την παρουσία και παρέμβαση του Δήμου σε θεσμικό επίπεδο, αυτή αρνούνταν ή υποβάθμιζε την ύπαρξή του. Χρειάστηκε η σύνταξη ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου για να έρθει αντιμέτωπη με τα τραγικά απογραφικά στοιχεία -- που ομολογουμένως ξεπερνούν ακόμη και τη δική μας διαπίστωση του προβλήματος. Σχολιάζοντας, θα λέγαμε πως ...τόση είναι η επαφή της με την κοινωνική πραγματικότητα... Όμως, κάλλιο αργά παρά ποτέ!



Ανταγωνισμός μέσα στην Ενιαία Αγορά, η διακίνηση της γνώσης, το ελεύθερο εμπόριο, σε αγαθά και υπηρεσίες αποτελούν βασικούς παράγοντες για την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.