Φλόγες στο «Σκλαβενίτη»

Φλόγες στο «Σκλαβενίτη»
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2009 07:00
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου από άγνωστη αιτία στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στη συμβολή της Κηφισού με τη Λένορμαν. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις οκτώ το βράδυ και κατέστρεψε μεγάλο μέρος της αποθήκης της καταστήματος, προτού τεθεί τελικά υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς πελάτες και εργαζόμενοι πρόλαβαν να βγουν από το κατάστημα προτού επεκταθεί η φωτιά στους άλλους χώρους του σούπερ μάρκετ.
http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/03/1697918.htm

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ

Αιματηρή απόπειρα ληστείας σε σούπερ μάρκετ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=5030845

Αίμα, σφαίρες και άγρια καταδίωξη είχε η χθεσινή άκαρπη επίθεση ληστών στο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Πρίγκηπος Πέτρου στη Γλυφάδα, που κατέληξε στην περιπετειώδη σύλληψη ενός από τους αδίστακτους κακοποιούς.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Αλβανό, ο οποίος δεν δίστασε να πυροβολήσει έναν υπάλληλο σεκιούριτι και εναντίον αστυνομικών, ενώ τραυμάτισε και άλλους τρεις υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, χτυπώντας τους αλύπητα με τη λαβή του πιστολιού του επειδή δεν βρήκε χρήματα.

Η απόπειρα ληστείας έγινε χθες, δέκα λεπτά πριν από τις 8 το πρωί.

Οι δύο ένοπλοι που εισέβαλαν στο κατάστημα, ζήτησαν με την απειλή πιστολιού χρήματα. Η ταμίας τους είπε ότι δεν είχε και τότε οι ληστές αγρίεψαν.

Τον πυροβόλησε

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη υπάλληλος σεκιούριτι για να τους εμποδίσει. Ομως, ο ένας από τους ληστές πυροβόλησε και τον τραυμάτισε στον δεξί μηρό.

Οι ληστές, επειδή δεν βρήκαν χρήματα, ξέσπασαν στο προσωπικό και χτύπησαν με τις λαβές των πιστολιών τρεις υπαλλήλους με αποτέλεσμα να τους τραυματίσουν ελαφρά.

Στη συνέχεια με κλεμμένη μοτοσικλέτα απομακρύνθηκαν προς την πλευρά της Ηλιούπολης.

Αστυνομικοί της Ομάδας

«Ζ»,

οι οποίοι έκαναν αναζητήσεις με βάση τις περιγραφές των ληστών, τους εντόπισαν.

Ο συνεπιβάτης πυροβόλησε μία φορά εναντίον των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τον πυροβολισμό και κατάφεραν να συλλάβουν αυτόν που πυροβόλησε, ενώ ο δεύτερος διέφυγε και αναζητείται.

Εν τω μεταξύ προχθές το βράδυ στο Περιστέρι, σημειώθηκε και άλλη μια αιματηρή ληστεία, με θύμα 27χρονη.

Μόλις η άτυχη κοπέλα βγήκε από το αυτοκίνητό της, έξω από το σπίτι της, ένας άγνωστος την πλησίασε, την πυροβόλησε στο πόδι και της απέσπασε την τσάντα της, η οποία περιείχε 5.500 ευρώ, που ανήκε στην εταιρεία ACS, όπου το θύμα εργάζεται.

Κώστα Τομαρά