spiros frementitis-Σπύρος Φρεμεντίτης

spiros frementitis-Σπύρος Φρεμεντίτης
http://www.zhteitai.gr/
ΖΗΤΕΙΤΑΙ
15:00

Με τον Σπύρο Φρεμεντίτη
http://tvradio.ert.gr/radio/showDetails.asp?id=14&pday=1&tid=2999356

εποχικό προσωπικό

Προθεσμίες για 95 προσλήψεις σε δήμους Προθεσμίες για 95 προσλήψεις σε δήμους

Με 263 προσλήψεις εποχικού προσωπικού θα καλύψουν τις ανάγκες τους 33 φορείς από όλη τη χώρα. Από τις θέσεις αυτές, οι 95 έχουν ήδη προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, ενώ οι 168 έχουν εγκριθεί από το ΑΣΕΠ και αναμένεται η προκήρυξη των θέσεων από τους φορείς.

μερική απασχόληση

110 θέσεις σε 14 δήμους με σύμβαση


18μηνη η διάρκεια της σύμβασης εργασίας. Αιτήσεις στον Δήμο Πτολεμαϊδας έως τις 19 Μαρτίου για 46 θέσεις

Στην πρόσληψη 110 υπαλλήλων μερικής απασχόλησης θα προχωρήσουν άμεσα 14 δήμοι και κοινότητες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς τα σχετικά αιτήματα απέσπασαν ήδη την έγκριση του ΑΣΕΠ (έως τις 11/3/2010).

Για ορισμένους από τους δήμους, των οποίων οι προκηρύξεις εγκρίθηκαν, «τρέχουν» ήδη οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι να πρέπει να σπεύσουν εντός της εβδομάδας να υποβάλουν τα χαρτιά τους. Συγκεκριμένα στις 18 του μήνα λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους δήμους Βουκολίων (8 θέσεις), Τορωνής και Αγίου Κοσμά, ενώ μία ημέρα αργότερα λήγουν και οι διαγωνισμοί των δήμων Πτολεμαϊδας (46 θέσεις), Σαλαμίνας (11 θέσεις), Αργιθέας (4 θέσεις), Κάτω Νευροκοπίου (8 θέσεις), Φούρνων Κορσέων (2 θέσεις) και Τυχερού (5 θέσεις). Η ανώτατη διάρκεια των νέων συμβάσεων είναι 18 μήνες, με καταληκτική ημερομηνία ισχύος την 30ή Απριλίου 2011.

Προκειμένου να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις μερικής απασχόλησης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών, να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης που επιλέγουν και να μην έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία).

Προτεραιότητα
Οι κοινωνικές ομάδες από τις οποίες επιλέγεται προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών μερικής απασχόλησης είναι οι εξής:

α) Ανεργοι, άνω των τριάντα ετών.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται άτομα άνω των τριάντα ετών που είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ, χωρίς καμία περαιτέρω προϋπόθεση. Αυτά τα άτομα προσλαμβάνονται σε ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30%) επί του συνόλου των θέσεων.

β) Ανεργοι, πριν από τη συνταξιοδότηση.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ, που βρίσκονται στην τελευταία πενταετία πριν από τη συνταξιοδότησή τους και προσλαμβάνονται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%) επί του συνόλου των θέσεων.

γ) Ανεργοι, μέχρι τριάντα ετών.

Στην κατηγορία αυτή εντάσσονται άτομα εγγεγραμμένα στον ΟΑΕΔ για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Προσλαμβάνονται σε ποσοστό είκοσι τοις εκατό (20%).

δ) Μητέρες ανηλίκων, σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

ε) Ατομα με αναπηρίες.

Αυτά τα άτομα θα πρέπει να έχουν ποσοστό αναπηρίας πενήντα τοις εκατό και άνω και καταλαμβάνουν θέσεις σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

στ) Πολύτεκνοι και τέκνα πολυτέκνων, καθώς και γονείς οικογενειών με τρία παιδιά και τέκνα αυτών.

Οι εντασσόμενοι στην ως άνω κοινωνική ομάδα καταλαμβάνουν θέσεις σε ποσοστό δέκα τοις εκατό (10%).

Δικαιολογητικά των υποψηφίων

Μεταξύ των δικαιολογητικών που θα κληθούν να υποβάλουν οι υποψήφιοι για τις θέσεις μερικής απασχόλησης στους δήμους, ανήκουν και τα εξής:

Τίτλος σπουδών ή σχετικό πιστοποιητικό της οικείας σχολής.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου.

Υπεύθυνη δήλωση για τους άνδρες υποψήφιους ότι έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές.

Αδεια άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται.

Οι υποψήφιοι που έχουν εμπειρία από απασχόληση σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση του φορέα στον οποίο απέκτησαν την εμπειρία που να προκύπτει ότι απασχολήθηκαν σε τέτοια προγράμματα, καθώς και ο χρόνος απασχόλησής τους.