Συμβουλευτικό κέντρο και ειδική ιστοσελίδα για τα νέα προγράμματα απασχόλησης δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας

το επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσει πρόγραμμα απασχόλησης σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ ανέργων ηλικίας 55-64 ετών

θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα πρόγραμμα για πτυχιούχους νέους έως 35 ετών, ώστε να επιχορηγείται με 30 ευρώ την ημέρα η επιχείρηση που θα προσλαμβάνει άνεργους πτυχιούχους για έναν χρόνο (η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο μισθό και όχι εισφορές)

λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα www.step.gov.gr, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ έως την 15η Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και συμβουλευτικό κέντρο, οι υπάλληλοι του οποίου θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους σε εκείνο το πρόγραμμα που τους ταιριάζει

Υπουργείο Εργασίας: Ιστοσελίδα κατά της ανεργίας
25 Νοεμβρίου 2011, 14:41




Συμβουλευτικό κέντρο και ειδική ιστοσελίδα για τα νέα προγράμματα απασχόλησης δημιουργεί το υπουργείο Εργασίας, με στόχο την ενημέρωση των ανέργων, που σήμερα αγγίζουν τους 700.000 χωρίς να υπολογίζονται οι μη καταγεγραμμένοι.


Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής, εξήγησε ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα λειτουργεί η νέα ιστοσελίδα www.step.gov.gr, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ έως την 15η Δεκεμβρίου θα λειτουργήσει και συμβουλευτικό κέντρο, οι υπάλληλοι του οποίου θα κατευθύνουν τους ενδιαφερόμενους σε εκείνο το πρόγραμμα που τους ταιριάζει.


Η ιστοσελίδα λειτουργεί ήδη, αλλά θα είναι παντελώς έτοιμη από την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι οι άνεργοι σήμερα ανέρχονται σε 693.417, δηλαδή 18,4%, ενώ όπως δήλωσε παρατηρείται οριακή μείωση των επιδοτούμενων ανέργων. Παρ’ όλα αυτά, όπως είπε, υπάρχει αύξηση 3% στους μακροχρόνια ανέργους σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 15-24 τα ποσοστά ανεργίας σε μερικές περιοχές φτάνουν μέχρι και το 43%.


Οι άνεργοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε 27 προγράμματα ανεργίας, ύψους 1,3 δισ. ευρώ, με ωφελούμενους 310.000 άτομα. Ο υπουργός έκανε λόγο για «εκρηκτικό πρόβλημα που οφείλουμε όλοι να αντιμετωπίσουμε με τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας» τονίζοντας ότι τα εν λόγω εργαλεία «δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση αν η χώρα δεν μπει σε τροχιά ανάπτυξης».


Επιπλέον, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα πρόγραμμα για πτυχιούχους νέους έως 35 ετών, ώστε να επιχορηγείται με 30 ευρώ την ημέρα η επιχείρηση που θα προσλαμβάνει άνεργους πτυχιούχους για έναν χρόνο (η επιχείρηση θα πληρώνει μόνο μισθό και όχι εισφορές).


Επίσης, το επόμενο 10ήμερο θα ξεκινήσει πρόγραμμα απασχόλησης σε επιχειρήσεις των ΟΤΑ ανέργων ηλικίας 55-64 ετών. Η ενίσχυση της απασχόλησης αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Τάσου Γιαννίτση.