OAED Kos in total chaos

OAED Kos in total chaos. Will the workers have Christmas this year ...
by Vasileios Pasparas - Publisher
I want to express my deep disappointment with the way in which OAED Staff in Kos work, or rather our "working" public services and more specifically the Employment Agency on the island.
-
http://www.kos-explorer.com/featured/oaed-kos-in-total-chaos-will-the-workers-have-christmas-this-year-or-we-will-they-be-fed-with-excuses/

Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών

Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών
-

-

-
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι
  1. οι εποχικά άνεργοι οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις
  2. οι άνεργοι οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις, για να καλύψουν, ενδεχομένως κενές (λόγω της μη ύπαρξης εποχικών ανέργων) ή επιπλέον εποχικές θέσεις.
-
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.
-
  1. 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
  2. Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα οριστεί με νεότερη Απόφαση του Διοικητή.
  3. Οι δικαιούχοι επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι τρεις (3) μήνες, από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
  4. επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια και μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.
  5. Η μέγιστη δαπάνη του προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 95.000.000 ευρώ.
  6. Το κόστος υλοποίησης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. και θα αποδοθεί μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμό του ΙΚΑ/ ETAM – ΟΑΕΔ.
  7. Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011
  8. Με Απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού ξεκινά στις 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».
-http://news.travelling.gr/2011/06/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B4-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7/

-
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής για το μήνα Απρίλιο πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν αίτηση και για τον μήνα Μάιο και να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-4-2010 και στις 31-5-2010, για το μήνα Μάιο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2010, για το μήνα Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-9-2010 και στις 31-5-2011 και για το μήνα Οκτώβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2011 και 31-10-2010.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέες επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, για το χρονικό διάστημα από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
-
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
-
Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ. Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων. Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).
Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης με ή χωρίς οικίσκους. Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ή κατοικίες. Ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκρότημα μέχρι 10 δωματίων. Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα.
Τουριστικά γραφεία και Τουριστικά λεωφορεία.

-
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι εποχικά άνεργοι οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις και οι άνεργοι οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις, για να καλύψουν, ενδεχομένως κενές (λόγω της μη ύπαρξης εποχικών ανέργων) ή επιπλέον εποχικές θέσεις.
-
Ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι δικαιούχοι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της τουριστικής επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 στην περίπτωση που η δικαιούχος επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο
Επιπλέον οι αναφερόμενες δικαιούχοι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα:
Μετά την αποδοχή της ηλεκτρονικής αίτησης από το σύστημα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων του Οργανισμού, για την οποία ενημερώνεται ηλεκτρονικά η δικαιούχος επιχείρηση, ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε, οφείλει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών να προσκομίσει στην Υπηρεσία (ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2) αντίγραφο της ανωτέρω αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης στις οποίες θα έχει τεθεί η υπογραφή του νόμιμου εκπρόσωπου και η σφραγίδα της επιχείρησης. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ταυτόχρονα με την παραλαβή των ανωτέρω θα προβαίνει στην έκδοση της εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης.
Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων που το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις περιπτώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό των ανωτέρω ποσών επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/ επιχορηγουμένων από τις δικαιούχους επιχειρήσεις που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ.
Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για κάθε μήνα και έως τρεις (3) μήνες συνολικά και αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη.

-
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.
-

-

Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011
-
http://www.volospress.gr/wp-content/uploads/2011/05/kiriaki-10-4-11-31-525.gif


-
-

Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011

June 1, 2011 | Filed Under GeneralTourism | Leave a Comment
oaedΜε Απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού ξεκινά στις 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της  τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».
Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα οριστεί με νεότερη Απόφαση του Διοικητή.
Σκοπός του προγράμματος είναι η επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια και μη, τουριστικά γραφεία και  τουριστικά λεωφορεία, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος  των ασφαλιστικών εισφορών.
Η μέγιστη δαπάνη του προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των  95.000.000  ευρώ.
Το κόστος υλοποίησης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. και θα αποδοθεί μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμό του ΙΚΑ/ ETAM – ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι τρεις (3) μήνες,  από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής για το μήνα Απρίλιο πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν αίτηση και για τον μήνα Μάιο και να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-4-2010 και στις 31-5-2010, για το μήνα Μάιο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2010, για το μήνα Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-9-2010 και στις 31-5-2011 και για το μήνα Οκτώβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν στις  31-5-2011 και 31-10-2010.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέες επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, για το χρονικό διάστημα από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:  Ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ.  Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων.  Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).
Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης με ή χωρίς οικίσκους. Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ή κατοικίες. Ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκρότημα μέχρι 10 δωματίων.  Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα.
Τουριστικά γραφεία και Τουριστικά λεωφορεία.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι εποχικά άνεργοι οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις και οι άνεργοι οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις, για να καλύψουν, ενδεχομένως κενές (λόγω της μη ύπαρξης εποχικών ανέργων) ή επιπλέον εποχικές θέσεις. 
Ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι δικαιούχοι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της τουριστικής επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 στην περίπτωση που η δικαιούχος επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο
Επιπλέον οι αναφερόμενες δικαιούχοι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα:
Μετά την αποδοχή της ηλεκτρονικής αίτησης από το σύστημα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων του Οργανισμού, για την οποία ενημερώνεται ηλεκτρονικά η δικαιούχος επιχείρηση,  ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε, οφείλει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών να προσκομίσει στην Υπηρεσία (ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2) αντίγραφο της ανωτέρω αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης στις οποίες θα έχει τεθεί η υπογραφή του νόμιμου εκπρόσωπου και η σφραγίδα της επιχείρησης. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ταυτόχρονα με την παραλαβή των ανωτέρω θα προβαίνει στην έκδοση της εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης.
Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές  εκείνων που το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις περιπτώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό των ανωτέρω ποσών επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/ επιχορηγουμένων από τις δικαιούχους επιχειρήσεις που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ.
Το ποσό επιχορήγησης  υπολογίζεται στο 100% επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για κάθε μήνα και έως τρεις  (3) μήνες συνολικά και αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και  δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.

-
Ανακοινώθηκαν από τον ΟΑΕΔ, οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011
June 1, 2011 | Filed Under General, Tourism | Leave a Comment
Με Απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού ξεκινά στις 31-5-2011 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα για τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου έτους 2011 με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια ή μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία».
Η ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα θα οριστεί με νεότερη Απόφαση του Διοικητή.
Σκοπός του προγράμματος είναι η επαναπρόσληψη ή πρόσληψη 70.000 ανέργων σε εποχικής και συνεχούς λειτουργίας ξενοδοχειακά καταλύματα κύρια και μη, τουριστικά γραφεία και τουριστικά λεωφορεία, με την επιχορήγηση μέρους του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους που αντιστοιχεί στο ύψος των ασφαλιστικών εισφορών.
Η μέγιστη δαπάνη του προγράμματος θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 95.000.000 ευρώ.
Το κόστος υλοποίησης θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Ο.Α.Ε.Δ. και θα αποδοθεί μέσω του αλληλόχρεου λογαριασμό του ΙΚΑ/ ETAM – ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι επιχειρήσεις μπορούν να επιχορηγηθούν μέχρι τρεις (3) μήνες, από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.
Όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής για το μήνα Απρίλιο πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλουν αίτηση και για τον μήνα Μάιο και να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-4-2010 και στις 31-5-2010, για το μήνα Μάιο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2010, για το μήνα Σεπτέμβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό εποχικού προσωπικού που απασχολούσαν στις 30-9-2010 και στις 31-5-2011 και για το μήνα Οκτώβριο πρέπει να έχουν τον ίδιο τουλάχιστον αριθμό προσωπικού που απασχολούσαν στις 31-5-2011 και 31-10-2010.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται και νέες επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους, για το χρονικό διάστημα από 1-4-2011 έως 31-10-2011 εξαιρουμένου του διαστήματος από 1-6-2011 έως 31-8-2011.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:
Κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Ξενοδοχεία κλασικού τύπου. Ξενοδοχεία τύπου ΜΟΤΕΛ. Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων. Ξενοδοχεία κλασικού τύπου και επιπλωμένων διαμερισμάτων. Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις με ή χωρίς οικίσκους (ΚΑΜΠΙΝΓΚ).
Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα: Χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης με ή χωρίς οικίσκους. Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ή κατοικίες. Ενοικιαζόμενα δωμάτια σε συγκρότημα μέχρι 10 δωματίων. Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα.
Τουριστικά γραφεία και Τουριστικά λεωφορεία.
Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι εποχικά άνεργοι οι οποίοι επαναπροσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις και οι άνεργοι οι οποίοι προσλαμβάνονται από τις δικαιούχους επιχειρήσεις, για να καλύψουν, ενδεχομένως κενές (λόγω της μη ύπαρξης εποχικών ανέργων) ή επιπλέον εποχικές θέσεις.
Ύστερα από την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι δικαιούχοι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ ή ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της τουριστικής επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2 στην περίπτωση που η δικαιούχος επιχείρηση δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο
Επιπλέον οι αναφερόμενες δικαιούχοι επιχειρήσεις οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα:
Μετά την αποδοχή της ηλεκτρονικής αίτησης από το σύστημα υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων του Οργανισμού, για την οποία ενημερώνεται ηλεκτρονικά η δικαιούχος επιχείρηση, ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης ή άλλο πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε, οφείλει εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών να προσκομίσει στην Υπηρεσία (ΚΠΑ ή ΚΠΑ 2) αντίγραφο της ανωτέρω αίτησης και της υπεύθυνης δήλωσης στις οποίες θα έχει τεθεί η υπογραφή του νόμιμου εκπρόσωπου και η σφραγίδα της επιχείρησης. Ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας ταυτόχρονα με την παραλαβή των ανωτέρω θα προβαίνει στην έκδοση της εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης.
Ως ποσό επιχορήγησης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές για όλους τους κλάδους κύριας ασφάλισης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της επικουρικής ασφάλισης του ΕΤΕΑΜ, καθώς και στις ασφαλιστικές εισφορές εκείνων που το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εισπράττει ή συνεισπράττει υπέρ Φορέων και Κλάδων Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και του ειδικού λογαριασμού ξενοδοχοϋπαλλήλων, στις περιπτώσεις των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
Ως βάση για τον ποσοστιαίο υπολογισμό των ανωτέρω ποσών επιχορήγησης λαμβάνονται οι πραγματικές μηνιαίες ακαθάριστες αποδοχές των εργαζομένων/ επιχορηγουμένων από τις δικαιούχους επιχειρήσεις που αντιστοιχούν μέχρι του ύψους του 30πλάσιου του κατώτατου βασικού ημερομισθίου, όπως ορίζεται κάθε φορά από την ΕΓΣΣΕ.
Το ποσό επιχορήγησης υπολογίζεται στο 100% επί των ασφαλιστικών εισφορών (εργοδοτών και εργαζομένων) για κάθε μήνα και έως τρεις (3) μήνες συνολικά και αποδίδεται μέσω της χρέωσης του αλληλόχρεου λογαριασμού ΙΚΑ/ΕΤΑΜ – ΟΑΕΔ και της αντίστοιχης πίστωσης του λογαριασμού του εργοδότη.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα (όροι, προϋποθέσεις και δικαιολογητικά) είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oaed.gr.
-
http://news.travelling.gr/2011/06/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B4-%CE%BF%CE%B9-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B7/

Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας

http://www.randstad.gr/templates/default/css/images/right_img.gif


http://www.men24.gr/html/ent/698/ent.15698.asp
-
karieragr: Παραπλανητικές Αγγελίες http://lnkd.in/TcgNxe
karieragr: Παραπλανητικές Αγγελίες http://lnkd.in/TcgNxe
-



  1. MEN 24 - Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας

     - 4:46pm - [ Translate this page ]
    23 Φεβ. 2007 ... Οι αγγελίες δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να βρείτε δουλειά. Αν όμως δεν έχετε άλλη επιλογή τότε πρέπει να είστε προσεκτικός.
    www.men24.gr/html/ent/698/ent.15698.asp - Cached - Similar

  2. MEN 24 - Χρήμα & Καριέρα - Καριέρα

     - [ Translate this page ]
    Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007. Παραπλανητικές ...
    www.men24.gr/category.asp?catId=90&p=5 - Cached

  3. MEN 24 - Οδηγοί

     - [ Translate this page ]
    Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007. Παραπλανητικές ...
    www.men24.gr/category.asp?catId=100&p=6 - Cached

  4. MEN 24 - Χρήμα & Καριέρα - Χρήμα & Καριέρα

     - [ Translate this page ]
    22 Μάιος 2011 ... Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007 ...
    www.men24.gr/category.asp?catId=89&p=6 - Cached

-
MEN 24 - Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας - 4:46pm - [ Translate this page ]
23 Φεβ. 2007 ... Οι αγγελίες δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να βρείτε δουλειά. Αν όμως δεν έχετε άλλη επιλογή τότε πρέπει να είστε προσεκτικός.
www.men24.gr/html/ent/698/ent.15698.asp - Cached - Similar

MEN 24 - Χρήμα & Καριέρα - Καριέρα - [ Translate this page ]
Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007. Παραπλανητικές ...
www.men24.gr/category.asp?catId=90&p=5 - Cached
MEN 24 - Οδηγοί - [ Translate this page ]
Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007. Παραπλανητικές ...
www.men24.gr/category.asp?catId=100&p=6 - Cached
MEN 24 - Χρήμα & Καριέρα - Χρήμα & Καριέρα - [ Translate this page ]
22 Μάιος 2011 ... Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας, 23 Φεβρουαρίου 2007 ...
www.men24.gr/category.asp?catId=89&p=6 - Cached
Show more results from men24.gr
-
Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας

Αντρέας Αυγουστίδης
Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2007

Share

Οι αγγελίες δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να βρείτε δουλειά. Αν όμως δεν έχετε άλλη επιλογή τότε πρέπει να είστε προσεκτικός. Οι αγγελίες κρύβουν παγίδες ή στην καλύτερη περίπτωση παραπλανητικές πληροφορίες.


Όποιος έχει την εμπειρία αναζήτησης εργασίας από αγγελίες θα το έχει νιώσει στο πετσί του. Ψάχνοντας τις διάφορες ιστοσελίδες και τις καταχωρήσεις σε εφημερίδες υπάρχει πληθώρα αγγελιών με παραπλανητικές πληροφορίες. Άλλες αποκρύπτουν το ακριβές αντικείμενο της δουλειάς, άλλες αποκρύπτουν τις απολαβές που προσφέρει η εταιρεία και άλλες υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

Παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών; Απαιτείται πτυχίο ανώτατης σχολής και… άδεια οδήγησης αυτοκινήτου; 2.900 ευρώ το μήνα δουλεύοντας στο σπίτι; Αβίαστα; Αβάδιστα; Προοπτικές καριέρας; Ναι, καλά!

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει τη σημασία της δικτύωσης για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. Αν, ωστόσο, έχετε εξαντλήσει τις επαφές σας ή δεν έχετε άλλη λύση και ψάχνετε δουλειά από αγγελίες, τότε διαβάστε τον οδηγό του MEN 24 για να αποφύγετε τις παγίδες που κρύβουν.

Και ποιος δε θα ήθελε να γίνει Σύμβουλος…
Καταρχήν εδώ πρέπει να διασαφηνιστούν οι επαγγελματικοί τίτλοι. Σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που, με υπόβαθρο συνήθως μηχανικού ή επιχειρησιακής έρευνας αναλαμβάνει ένα project για την επίλυση κάποιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η εταιρεία πελάτης. Αυτό σημαίνει συλλογή και ανάλυση δεδομένων και παροχή λύσεων.

Διάφορες εταιρείες, όμως, παίρνουν τον όρο σύμβουλο και τον κολλάνε σε διάφορα επαγγέλματα που ο πυρήνας της εργασίας είναι οι πωλήσεις. Αυτό δεν είναι ελληνική εφεύρεση αλλά μας έρχεται εισαγόμενο. Ας δούμε και μερικά παραδείγματα!

Εκπαιδευτικοί σύμβουλοι
Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι είναι η τελευταία μόδα που έχουν φέρει τα κέντρα επαγγελματικής και γλωσσικής εκπαίδευσης. Ο πυρήνας της εργασίας είναι, όπως είπαμε, οι πωλήσεις αν και οι αγγελίες αναφέρονται σε καθήκοντα που εύκολα θα μπορούσε να μπερδέψει κανείς με καθήκοντα συμβούλου.

Όσο και αν η σύγχρονη θεωρία των πωλήσεων λέει ότι ο πωλητής είναι πρώτα σύμβουλος και μετά πωλητής, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξεύρεση πελατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ραντεβού.

Οι αποδοχές που πρέπει να περιμένετε από μια τέτοια απασχόληση είναι βασικός μισθός, ασφάλιση και μπόνους από τις πωλήσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις και αν το πτυχίο σας είναι σχετικό, είναι δυνατόν να έχετε προσαύξηση πτυχίου ή μισθό που να ξεκινάει από τα 800 περίπου ευρώ καθαρές απολαβές.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ στους τομείς Management, Πωλήσεις, Εξυπηρέτηση του πελάτη
Κύρια Καθήκοντα Θέσης:• Παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις – πελάτες
• Παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης
• Ανάπτυξη του πελατολογίου μέσω της επικοινωνίας με υποψήφιους
• Συμμετοχή στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών
• Συμμετοχή στην ανάπτυξη business plan του τμήματος εκπαίδευσης
Απαραίτητα Προσόντα:• Αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία
• Επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις διοικητικής ευθύνης
• Πανεπιστημιακή εκπαίδευση μεταπτυχιακού επιπέδου
• Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και επαγγελματικών παρουσιάσεων
• Προσήλωση στην επίτευξη στόχων
• Κατανόηση του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος
• Πολύ καλή γνώση Αγγλικών και χειρισμού Η/Υ
Από τα κύρια καθήκοντα της θέσης εστιάστε στην «Ανάπτυξη του πελατολογίου μέσω της επικοινωνίας με υποψήφιους». Δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Άλλο ο Account Manager και άλλο ο Accounting Manager

Ο όρος Accounting Manager αναφέρεται σε εξειδικευμένα στελέχη λογιστηρίου ενώ ο όρος Account Manager σε «σύμβουλους» πωλήσεων. Οι Account Managers αναλαμβάνουν τη διαχείριση ενός πελάτη (λογαριασμού) από διάφορα στάδια και συνήθως την εύρεση των υποψηφίων πελατών, το κλείσιμο των συμφωνιών και τη διεκπεραίωση του έργου (αν η πώληση αφορά πιο σύνθετες υπηρεσίες).

Οι αγγελίες για στελέχη λογιστηρίου είναι σαφείς κυρίως ως προς τις τεχνικές γνώσεις που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος όπως η παρακάτω (στα αγγλικά).

ACCOUNTING MANAGER
Candidate Profile:
• Age: 30-35
• University Degree in Finance/Accounting
• Very good English
• 5-6 years accounting experience in a multinational company
• Ability to sign financial statements (A' right)
• Very good PC skills especially in Microsoft Office
• Experience in ERP systems
• Excellent knowledge of ΕΓΛΣ, ΚΒΣ
• Analytical Thinking/Controlling Ability
Αντίθετα παραπλανητικές αγγελίες (δεν είναι όλες) για στελέχη πωλήσεων έχουν την εξής μορφή:

ACCOUNT MANAGER
Απαραίτητα Προσόντα:• Τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο της διαφήμισης, επικοινωνίας και του Marketing
• Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας, γραπτά και προφορικά
• Άριστη γνώση Η/Υ (EXCEL, WORD, POWER POINT κλπ)
• Ικανότητα στην επικοινωνία
Δηλαδή προαπαιτούν πολύ γενικά προσόντα όπως Αγγλικά και υπολογιστές. Η «ικανότητα στην επικοινωνία» όμως μεταφράζεται σε ένα πράγμα: Ανάπτυξη πελατολογίου και πωλήσεις.

Επιστημονικοί συνεργάτες

Η ανεργία που χτυπάει τους κατόχους επιστημονικών τίτλων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών για να προσλάβουν πτυχιούχους στα τμήματα των πωλήσεων.

Εδώ υπάρχουν άπειρες παραλλαγές. Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προσλαμβάνουν πτυχιούχους επιστημών υγείας αφού συνήθως ένα υπόβαθρο είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους. Εδώ οι πωλήσεις είναι συνήθως έμμεσες δηλαδή ο επιστημονικός συνεργάτης, βλ. ιατρικός επισκέπτης, βλ. πωλητής φαρμακευτικών προϊόντων έχει ως κύριο καθήκον να πείσει τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το προϊόν της δική του εταιρείας.

Επειδή όμως οι πωλήσεις είναι «ζόρικο» επάγγελμα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, πολλές εταιρείες πρώτα κοιτάνε τις γενικότερες επαγγελματικές δεξιότητες και κυρίως την επικοινωνία την πειθώ και την εργατικότητα. Οπότε μην περιμένετε να σας προσλάβουν για το πτυχίο σας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ φαρμάκων και φαρμακευτικών καλλυντικών επιθυμεί να προσλάβει επιστημονικούς συνεργάτες με έδρα την Αθήνα
Οι ενδιαφερόμενοι θε πρέπει να έχουν:• Δυναμική προσωπικότητα με άνεση επικοινωνίας
• Πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής
• Ηλικία έως 35 ετών
• Γνώση Αγγλικής και χρήσης Η/Υ
• Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου
• Προϋπηρεσία σε ειδικότητες Παιδιάτρων, Δερματολόγων , Γυναικολόγων
Η εταιρεία προσφέρει:
• Ελκυστικό πακέτο αποδοχών (βασικό μισθό - bonus)
• Αυτοκίνητο εταιρείας ή αποζημίωση Ι.Χ
• Κινητό τηλέφωνο
• Ομαδική ασφάλιση
• Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση καθώς και εξαιρετικές προοπτικές


Η συγκεκριμένη αγγελία δεν περιέχει περιγραφή καθηκόντων αλλά αν ζητά άδεια οδήγησης και προσφέρει αυτοκίνητο εταιρείας τότε να ξέρετε ότι θα είστε όλη τη μέρα στο δρόμο και από ραντεβού σε ραντεβού. Μεγάλη παγίδα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η αποζημίωση Ι.Χ. Αν σας ενδιαφέρει η θέση και «βάλετε» το αυτοκίνητο σας τότε προσέξτε το τι αποζημίωση και υπό ποιος όρους θα λαμβάνεται.

Οι πυραμίδες της παραπλάνησης

Η πρόσφατη ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση για τις εταιρείες που προωθούν προϊόντα με σύστημα πυραμίδας κατέδειξε την παραπλανητική τους στρατηγική. Οι ντίλερς των προϊόντων αυτών (αδυνατίσματος, απορρυπαντικά) αναζητούν αυτούς που θα διευρύνουν την πυραμίδα μέσω αγγελιών για εργασία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων αγγελιών είναι τα παρακάτω:

ΑΜΕΣΑ ζητούνται άτομα οποιασδήποτε ειδικότητας, ευκαιρία καριέρας, πολύ μεγάλα κέρδη.
ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με γνώσεις Internet, ελεύθερο ωράριο, υψηλές αποδοχές, δυνατότητα καριέρας.
ΚΥΡΙΕΣ, από 18 - 55, για στελέχωση κενών θέσεων της εταιρείας μας. Μισθός, ασφάλιση, εξέλιξη.

Μετάφραση: Το σύστημα είναι απλό. Αν αφήσουμε στην άκρη τα επιμορφωτικά διήμερα -σπεύσατε να προλάβετε- εγγράφεστε στο δίκτυο κάποιου ντίλερ με την υποχρέωση να αγοράζετε μηνιαία προϊόντα συγκεκριμένης αξίας και στη συνέχεια προσπαθείτε εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο διανομής. Τα κέρδη, αν υπάρχουν, βγαίνουν από ποσοστά επί των πωλήσεων που θα φέρετε.

Αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια απασχόληση απλώς πρέπει να είστε συνειδητοποιημένος και να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε κάποιο εισόδημα.

Εργασία από το σπίτι

Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι και στο δυτικό κόσμο πολλοί εργοδότες προωθούν προγράμματα απασχολήσεων αυτής της μορφής. Αν όμως δείτε κάποιες αγγελίες σαν τις παρακάτω μη δελεαστείτε. Δεν πρόκειται για τη ευκαιρία της ζωής σας!

ΑΜΕΣΑ βγάλτε 400 ευρώ - 900 ευρώ το μήνα part time, 900 ευρώ - 2.900 ευρώ το μήνα full time, δουλεύοντας στο σπίτι ή το γραφείο. Ανεξάρτητη συνεργασία. Οχι ντίλερ - τηλεμάρκετινγκ. Πληρωμένες διακοπές.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 65 ευρώ - 195 ευρώ την ώρα. Επιχείρηση στο σπίτι ή το γραφείο. Ανεξάρτητη συνεργασία. Μερική ή πλήρης απασχόληση. Όχι ντίλερ - τηλεμάρκετινγκ. Προοπτικές καριέρας. Internet επιθυμητό.

Εδώ είτε πρόκειται για τελείως παραπλανητικές αγγελίες απαντώντας στις οποίες μπορεί να αρχίσουν να σας ζητούν χρήματα κατευθείαν ή για εργασία – πυραμίδα.
Όσο εύκολο είναι για εσάς να ψάξετε αγγελίες με μερικά κλικ στο ποντίκι άλλο τόσο εύκολο είναι για αμφιλεγόμενους εργοδότες ή «αντιπροσώπους εταιρειών» να καταχωρήσουν μια παραπλανητική αγγελία. Αν η δυνατότητα σας φαίνεται πολύ δελεαστική υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

• Υπάρχει όντως κάποια εταιρεία από πίσω; Αν ναι καλό είναι να της κάνετε μια επίσκεψη.
• Από πού θα πληρώνεστε; Από την εταιρεία ή από τον αντιπρόσωπο που καταχώρησε την αγγελία;
• Υπάρχει όντως επαγγελματική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και του αντιπροσώπου;
• Ποιοι θα είναι οι όροι της αμοιβής σας; Μισθός, μπόνους, ποσοστά;

Τι να προσέξετε γενικά απαντώντας σε κάθε αγγελία
Για να αποφύγετε τις περιπέτειες αν έχετε απαντήσει σε ύποπτες αγγελίες ή δεν γνωρίζετε τους πραγματικούς όρους της απασχόλησης μπορείτε να κάνετε τα εξής:
• Στη συνέντευξη πρέπει να πάτε με σκοπό πρώτα να ξεκαθαρίσετε τους όρους συνεργασίας όπως ωράριο, αμοιβές, καθήκοντα κ.λ.π.
• Αν ένας εργοδότης δε ξεκαθαρίζει το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας τότε καλό είναι να μη συνεργαστείτε μαζί του αφού στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε μια προβληματική επαγγελματική καθημερινότητα.
• Προσέξτε το σημείο των αμοιβών. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης είναι μανούλες στο να ξεκινάνε με βασικό μισθό και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα να φτάνουν στα 1800 ευρώ το μήνα για οκτάωρο.
• Αν κάποιος προτείνει βασικό μισθό στο μυαλό του έχει βασικό μισθό και για τη συνέχεια. Αν προτείνει μπόνους τότε θα πρέπει να προσέξετε πόσο ρεαλιστική είναι η επίτευξη των στόχων που προβλέπουν τα μπόνους.
-
Παραπλανητικές αγγελίες εργασίας

Αντρέας Αυγουστίδης
Δημοσίευση: 23 Φεβρουαρίου 2007
Share


Οι αγγελίες δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να βρείτε δουλειά. Αν όμως δεν έχετε άλλη επιλογή τότε πρέπει να είστε προσεκτικός. Οι αγγελίες κρύβουν παγίδες ή στην καλύτερη περίπτωση παραπλανητικές πληροφορίες.



Όποιος έχει την εμπειρία αναζήτησης εργασίας από αγγελίες θα το έχει νιώσει στο πετσί του. Ψάχνοντας τις διάφορες ιστοσελίδες και τις καταχωρήσεις σε εφημερίδες υπάρχει πληθώρα αγγελιών με παραπλανητικές πληροφορίες. Άλλες αποκρύπτουν το ακριβές αντικείμενο της δουλειάς, άλλες αποκρύπτουν τις απολαβές που προσφέρει η εταιρεία και άλλες υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια.

Παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών; Απαιτείται πτυχίο ανώτατης σχολής και… άδεια οδήγησης αυτοκινήτου; 2.900 ευρώ το μήνα δουλεύοντας στο σπίτι; Αβίαστα; Αβάδιστα; Προοπτικές καριέρας; Ναι, καλά!

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναλύσει τη σημασία της δικτύωσης για αποτελεσματική αναζήτηση εργασίας. Αν, ωστόσο, έχετε εξαντλήσει τις επαφές σας ή δεν έχετε άλλη λύση και ψάχνετε δουλειά από αγγελίες, τότε διαβάστε τον οδηγό του MEN 24 για να αποφύγετε τις παγίδες που κρύβουν.

Και ποιος δε θα ήθελε να γίνει Σύμβουλος…

Καταρχήν εδώ πρέπει να διασαφηνιστούν οι επαγγελματικοί τίτλοι. Σύμβουλος επιχειρήσεων είναι κάποιος που, με υπόβαθρο συνήθως μηχανικού ή επιχειρησιακής έρευνας αναλαμβάνει ένα project για την επίλυση κάποιου προβλήματος που αντιμετωπίζει η εταιρεία πελάτης. Αυτό σημαίνει συλλογή και ανάλυση δεδομένων και παροχή λύσεων.

Διάφορες εταιρείες, όμως, παίρνουν τον όρο σύμβουλο και τον κολλάνε σε διάφορα επαγγέλματα που ο πυρήνας της εργασίας είναι οι πωλήσεις. Αυτό δεν είναι ελληνική εφεύρεση αλλά μας έρχεται εισαγόμενο. Ας δούμε και μερικά παραδείγματα!

Εκπαιδευτικοί σύμβουλοι

Οι εκπαιδευτικοί σύμβουλοι είναι η τελευταία μόδα που έχουν φέρει τα κέντρα επαγγελματικής και γλωσσικής εκπαίδευσης. Ο πυρήνας της εργασίας είναι, όπως είπαμε, οι πωλήσεις αν και οι αγγελίες αναφέρονται σε καθήκοντα που εύκολα θα μπορούσε να μπερδέψει κανείς με καθήκοντα συμβούλου.

Όσο και αν η σύγχρονη θεωρία των πωλήσεων λέει ότι ο πωλητής είναι πρώτα σύμβουλος και μετά πωλητής, αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την εξεύρεση πελατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων ή ραντεβού.

Οι αποδοχές που πρέπει να περιμένετε από μια τέτοια απασχόληση είναι βασικός μισθός, ασφάλιση και μπόνους από τις πωλήσεις. Σε σπάνιες περιπτώσεις και αν το πτυχίο σας είναι σχετικό, είναι δυνατόν να έχετε προσαύξηση πτυχίου ή μισθό που να ξεκινάει από τα 800 περίπου ευρώ καθαρές απολαβές.

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ στους τομείς Management, Πωλήσεις, Εξυπηρέτηση του πελάτη
Κύρια Καθήκοντα Θέσης:
• Παροχή εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών στις επιχειρήσεις – πελάτες
• Παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης
• Ανάπτυξη του πελατολογίου μέσω της επικοινωνίας με υποψήφιους
• Συμμετοχή στην ανάπτυξη νέων εκπαιδευτικών προϊόντων και υπηρεσιών
• Συμμετοχή στην ανάπτυξη business plan του τμήματος εκπαίδευσης
Απαραίτητα Προσόντα:
• Αποδεδειγμένη εκπαιδευτική εμπειρία
• Επαγγελματική εμπειρία σε θέσεις διοικητικής ευθύνης
• Πανεπιστημιακή εκπαίδευση μεταπτυχιακού επιπέδου
• Εξαιρετικές δεξιότητες επικοινωνίας και επαγγελματικών παρουσιάσεων
• Προσήλωση στην επίτευξη στόχων
• Κατανόηση του σύγχρονου επιχειρησιακού περιβάλλοντος
• Πολύ καλή γνώση Αγγλικών και χειρισμού Η/Υ

Από τα κύρια καθήκοντα της θέσης εστιάστε στην «Ανάπτυξη του πελατολογίου μέσω της επικοινωνίας με υποψήφιους». Δεν χρειάζεται και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι πρόκειται για προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Άλλο ο Account Manager και άλλο ο Accounting Manager

Ο όρος Accounting Manager αναφέρεται σε εξειδικευμένα στελέχη λογιστηρίου ενώ ο όρος Account Manager σε «σύμβουλους» πωλήσεων. Οι Account Managers αναλαμβάνουν τη διαχείριση ενός πελάτη (λογαριασμού) από διάφορα στάδια και συνήθως την εύρεση των υποψηφίων πελατών, το κλείσιμο των συμφωνιών και τη διεκπεραίωση του έργου (αν η πώληση αφορά πιο σύνθετες υπηρεσίες).

Οι αγγελίες για στελέχη λογιστηρίου είναι σαφείς κυρίως ως προς τις τεχνικές γνώσεις που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος όπως η παρακάτω (στα αγγλικά).

ACCOUNTING MANAGER
Candidate Profile:
• Age: 30-35
• University Degree in Finance/Accounting
• Very good English
• 5-6 years accounting experience in a multinational company
• Ability to sign financial statements (A' right)
• Very good PC skills especially in Microsoft Office
• Experience in ERP systems
• Excellent knowledge of ΕΓΛΣ, ΚΒΣ
• Analytical Thinking/Controlling Ability

Αντίθετα παραπλανητικές αγγελίες (δεν είναι όλες) για στελέχη πωλήσεων έχουν την εξής μορφή:

ACCOUNT MANAGER
Απαραίτητα Προσόντα:
• Τουλάχιστον 2 χρόνια προϋπηρεσία στο χώρο της διαφήμισης, επικοινωνίας και του Marketing
• Άριστη γνώση Αγγλικής Γλώσσας, γραπτά και προφορικά
• Άριστη γνώση Η/Υ (EXCEL, WORD, POWER POINT κλπ)
• Ικανότητα στην επικοινωνία

Δηλαδή προαπαιτούν πολύ γενικά προσόντα όπως Αγγλικά και υπολογιστές. Η «ικανότητα στην επικοινωνία» όμως μεταφράζεται σε ένα πράγμα: Ανάπτυξη πελατολογίου και πωλήσεις.

Επιστημονικοί συνεργάτες

Η ανεργία που χτυπάει τους κατόχους επιστημονικών τίτλων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος στις εταιρείες φαρμάκων και καλλυντικών για να προσλάβουν πτυχιούχους στα τμήματα των πωλήσεων.

Εδώ υπάρχουν άπειρες παραλλαγές. Οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προσλαμβάνουν πτυχιούχους επιστημών υγείας αφού συνήθως ένα υπόβαθρο είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότερη προώθηση των προϊόντων τους. Εδώ οι πωλήσεις είναι συνήθως έμμεσες δηλαδή ο επιστημονικός συνεργάτης, βλ. ιατρικός επισκέπτης, βλ. πωλητής φαρμακευτικών προϊόντων έχει ως κύριο καθήκον να πείσει τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν το προϊόν της δική του εταιρείας.

Επειδή όμως οι πωλήσεις είναι «ζόρικο» επάγγελμα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό, πολλές εταιρείες πρώτα κοιτάνε τις γενικότερες επαγγελματικές δεξιότητες και κυρίως την επικοινωνία την πειθώ και την εργατικότητα. Οπότε μην περιμένετε να σας προσλάβουν για το πτυχίο σας.

ΕΤΑΙΡΕΙΑ φαρμάκων και φαρμακευτικών καλλυντικών επιθυμεί να προσλάβει επιστημονικούς συνεργάτες με έδρα την Αθήνα
Οι ενδιαφερόμενοι θε πρέπει να έχουν:
• Δυναμική προσωπικότητα με άνεση επικοινωνίας
• Πτυχίο Ανώτερης ή Ανώτατης Σχολής
• Ηλικία έως 35 ετών
• Γνώση Αγγλικής και χρήσης Η/Υ
• Άδεια οδήγησης αυτοκινήτου
• Προϋπηρεσία σε ειδικότητες Παιδιάτρων, Δερματολόγων , Γυναικολόγων
Η εταιρεία προσφέρει:
• Ελκυστικό πακέτο αποδοχών (βασικό μισθό - bonus)
• Αυτοκίνητο εταιρείας ή αποζημίωση Ι.Χ
• Κινητό τηλέφωνο
• Ομαδική ασφάλιση
• Συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση καθώς και εξαιρετικές προοπτικές

Η συγκεκριμένη αγγελία δεν περιέχει περιγραφή καθηκόντων αλλά αν ζητά άδεια οδήγησης και προσφέρει αυτοκίνητο εταιρείας τότε να ξέρετε ότι θα είστε όλη τη μέρα στο δρόμο και από ραντεβού σε ραντεβού. Μεγάλη παγίδα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η αποζημίωση Ι.Χ. Αν σας ενδιαφέρει η θέση και «βάλετε» το αυτοκίνητο σας τότε προσέξτε το τι αποζημίωση και υπό ποιος όρους θα λαμβάνεται.

Οι πυραμίδες της παραπλάνησης

Η πρόσφατη ενημερωτική εκπομπή του Νίκου Μάνεση για τις εταιρείες που προωθούν προϊόντα με σύστημα πυραμίδας κατέδειξε την παραπλανητική τους στρατηγική. Οι ντίλερς των προϊόντων αυτών (αδυνατίσματος, απορρυπαντικά) αναζητούν αυτούς που θα διευρύνουν την πυραμίδα μέσω αγγελιών για εργασία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων αγγελιών είναι τα παρακάτω:

ΑΜΕΣΑ ζητούνται άτομα οποιασδήποτε ειδικότητας, ευκαιρία καριέρας, πολύ μεγάλα κέρδη.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ με γνώσεις Internet, ελεύθερο ωράριο, υψηλές αποδοχές, δυνατότητα καριέρας.

ΚΥΡΙΕΣ, από 18 - 55, για στελέχωση κενών θέσεων της εταιρείας μας. Μισθός, ασφάλιση, εξέλιξη.

Μετάφραση: Το σύστημα είναι απλό. Αν αφήσουμε στην άκρη τα επιμορφωτικά διήμερα -σπεύσατε να προλάβετε- εγγράφεστε στο δίκτυο κάποιου ντίλερ με την υποχρέωση να αγοράζετε μηνιαία προϊόντα συγκεκριμένης αξίας και στη συνέχεια προσπαθείτε εσείς να δημιουργήσετε το δικό σας δίκτυο διανομής. Τα κέρδη, αν υπάρχουν, βγαίνουν από ποσοστά επί των πωλήσεων που θα φέρετε.

Αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια απασχόληση απλώς πρέπει να είστε συνειδητοποιημένος και να γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να έχετε κάποιο εισόδημα.

Εργασία από το σπίτι

Η τεχνολογία πλέον δίνει τη δυνατότητα εργασίας από το σπίτι και στο δυτικό κόσμο πολλοί εργοδότες προωθούν προγράμματα απασχολήσεων αυτής της μορφής. Αν όμως δείτε κάποιες αγγελίες σαν τις παρακάτω μη δελεαστείτε. Δεν πρόκειται για τη ευκαιρία της ζωής σας!

ΑΜΕΣΑ βγάλτε 400 ευρώ - 900 ευρώ το μήνα part time, 900 ευρώ - 2.900 ευρώ το μήνα full time, δουλεύοντας στο σπίτι ή το γραφείο. Ανεξάρτητη συνεργασία. Οχι ντίλερ - τηλεμάρκετινγκ. Πληρωμένες διακοπές.

ΚΕΡΔΙΣΤΕ 65 ευρώ - 195 ευρώ την ώρα. Επιχείρηση στο σπίτι ή το γραφείο. Ανεξάρτητη συνεργασία. Μερική ή πλήρης απασχόληση. Όχι ντίλερ - τηλεμάρκετινγκ. Προοπτικές καριέρας. Internet επιθυμητό.

Εδώ είτε πρόκειται για τελείως παραπλανητικές αγγελίες απαντώντας στις οποίες μπορεί να αρχίσουν να σας ζητούν χρήματα κατευθείαν ή για εργασία – πυραμίδα.
Όσο εύκολο είναι για εσάς να ψάξετε αγγελίες με μερικά κλικ στο ποντίκι άλλο τόσο εύκολο είναι για αμφιλεγόμενους εργοδότες ή «αντιπροσώπους εταιρειών» να καταχωρήσουν μια παραπλανητική αγγελία. Αν η δυνατότητα σας φαίνεται πολύ δελεαστική υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε:

• Υπάρχει όντως κάποια εταιρεία από πίσω; Αν ναι καλό είναι να της κάνετε μια επίσκεψη.
• Από πού θα πληρώνεστε; Από την εταιρεία ή από τον αντιπρόσωπο που καταχώρησε την αγγελία;
• Υπάρχει όντως επαγγελματική συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και του αντιπροσώπου;
• Ποιοι θα είναι οι όροι της αμοιβής σας; Μισθός, μπόνους, ποσοστά;

Τι να προσέξετε γενικά απαντώντας σε κάθε αγγελία

Για να αποφύγετε τις περιπέτειες αν έχετε απαντήσει σε ύποπτες αγγελίες ή δεν γνωρίζετε τους πραγματικούς όρους της απασχόλησης μπορείτε να κάνετε τα εξής:
• Στη συνέντευξη πρέπει να πάτε με σκοπό πρώτα να ξεκαθαρίσετε τους όρους συνεργασίας όπως ωράριο, αμοιβές, καθήκοντα κ.λ.π.
• Αν ένας εργοδότης δε ξεκαθαρίζει το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας τότε καλό είναι να μη συνεργαστείτε μαζί του αφού στην καλύτερη περίπτωση θα έχετε μια προβληματική επαγγελματική καθημερινότητα.
• Προσέξτε το σημείο των αμοιβών. Οι υπεύθυνοι πρόσληψης είναι μανούλες στο να ξεκινάνε με βασικό μισθό και μέσα σε 20 δευτερόλεπτα να φτάνουν στα 1800 ευρώ το μήνα για οκτάωρο.
• Αν κάποιος προτείνει βασικό μισθό στο μυαλό του έχει βασικό μισθό και για τη συνέχεια. Αν προτείνει μπόνους τότε θα πρέπει να προσέξετε πόσο ρεαλιστική είναι η επίτευξη των στόχων που προβλέπουν τα μπόνους.
-
http://www.kariera.gr/GR/JobSeeker/JSPage.aspx?pagever=par_agelies&siteid=int_grnewsletter

Υπάρχουν 2 τρόποι να προστατευτείτε ή να αντιμετωπίσετε αντίστοιχες παραπλανητικές αγγελίες

Ο ένας είναι όταν διαπιστώσετε η ίδια κάτι τέτοιο από το κουμπί αναφορά της αγγελίας που υπάρχει πάνω σε κάθε αγγελία ή επικοινωνώντας μαζί μας να μας αναφέρετε ποια εταιρία είναι, ποια αγγελία είναι και για ποιο λόγο είναι παραπλανητική. Εμείς θα επικοινωνήσουμε με την εταιρία, θα της εξηγήσουμε ότι αυτό που κάνει δεν την βοηθάει και θα την πιέσουμε να αλλάξει τακτική. Αν υπάρχει σοβαρή παραπλάνηση (ενάντια στο νόμο) και λάβουμε στοιχεία ικανά να σταθούν σε δικαστήριο μπορούμε να αρνηθούμε την παροχή υπηρεσίας και να μη δημοσιεύουμε αγγελίες της συγκεκριμένης εταιρίας στο μέλλον. Μια άλλη επιλογή είναι εφόσον υπάρχει σοβαρή παραπλάνηση η καταγγελία απευθείας σε θεσμό του κράτους (Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, Σ.ΕΠ.Ε ή επιτροπή διακρίσεων του Υπουργείου εργασίας). Σε αυτή την περίπτωση την καταγγελία δεν μπορούμε νομικά να την κάνουμε εμείς αλλά ένας υποψήφιος ως άμεσα θιγόμενος.

Ο άλλος είναι εφόσον απλά έχετε υποψίες να βρείτε αρκετές πληροφορίες για μια εταιρία που σας καλεί σε συνέντευξη ώστε να καταλάβετε αν υπόσχεται κάτι άλλο από αυτό που είναι στην πραγματικότητα. Πηγές μπορεί να είναι το site της ή μια απλή αναζήτηση στο Google με το όνομα της.

Γραφείο Εύρεσης Εργασίας



Γραφείο Εύρεσης Εργασίας

Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προκηρύξεις, για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα μας
http://doyleia.blogspot.com/2011/06/blog-post_05.html
-

Γραφείο Εύρεσης Εργασίας

        Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προκηρύξεις, για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα μας

-

Θέσεις Εργασίας



Αν ενδιαφέρεστε για μία από τις παρακάτω θέσεις εργασίας παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Γραφείο Ανέργων του ΚΕΠΕΑ στο τηλέφωνο 210 82.02.100

A/A Είδος Επιχείρησης  Πόλη Ειδικότητα 

Σημείωση: Αν οι πληροφορίες που πήρατε από τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα δεν είναι επαρκείς, μπορείτε να υποβάλλετε το ερώτημά σας, μέσω τη φόρμας που ακολουθεί:


-
Θέσεις Εργασίας



Αν ενδιαφέρεστε για μία από τις παρακάτω θέσεις εργασίας παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το Γραφείο Ανέργων του ΚΕΠΕΑ στο τηλέφωνο 210 82.02.100

A/A Είδος Επιχείρησης Πόλη Ειδικότητα

Σημείωση: Αν οι πληροφορίες που πήρατε από τα στοιχεία που περιέχονται σε αυτή τη σελίδα δεν είναι επαρκείς, μπορείτε να υποβάλλετε το ερώτημά σας, μέσω τη φόρμας που ακολουθεί:


-
http://www.kepea.gr/workx.php?cat=137
-
http://www.kepea.gr/article.php?cat=139
-
Αν επιθυμείτε να λαμβάνεται το newsletter του ΚΕΠΕΑ με ενημερωτικό υλικό σχετικό με θέματα που αφορούν τους ανέργους (Σεμινάρια, Προκηρύξεις, κτλ.) παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτων φόρμα 


Ονοματεπώνυμο (μη υποχρεωτικό):
E-mail:

-
Αν επιθυμείτε να λαμβάνεται το newsletter του ΚΕΠΕΑ με ενημερωτικό υλικό σχετικό με θέματα που αφορούν τους ανέργους (Σεμινάρια, Προκηρύξεις, κτλ.) παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτων φόρμα

Ονοματεπώνυμο (μη υποχρεωτικό):
E-mail:

-

«ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ + ΑΝΕΡΓΩΝ» (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.)

The pedestrian odos Ainianos, at the corner with Patission. The neoclassical corner building houses the offices of the “Greek Workers Union”
http://rollerjm.free.fr/babels/200504AthensMeetingLocation.gif
-
Αινιάνος 3 + Πατησίων 69, ΤΚ. 104 34, Αθήνα
Aenian 3 + Patission 69, 101 10 Athens
Aenian Patission Athens
Patission Street (Greek: Οδός Πατησίων)
Αινιανός, Αθήνα, Ελλάς
Ainianos
Athina 10434, Greece
Patission Ainianos
Patission Ainianos near Ainianos, Athina 10434, Greece
-


-
Για το ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.
οδός Αινιάνος 3 + Πατησίων 69, 101 10 Αθήνα.
ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 210-82.02.100
Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφόρηση στέλνοντας την επιστολή τους με το Fax στον αριθμό 210.82.02.186
-

http://www.kepea.gr/article.php?cat=2


-

Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.) οργάνωσε το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΝΕΡΓΩΝ» (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.) το οποίο έχει έδρα το κτίριο της Συνομοσπονδίας στην οδό Αινιάνος 3 & Πατησίων 69 στην Αθήνα.Το ΚΕ.Π.Ε.Α. έχει στελεχωθεί με επιστήμονες και συνδικαλιστές φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα μέσον έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Διακρίνεται από τα εξής Γραφεία:
Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων και το Γραφείο Ασφαλιστικών Θεμάτων παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης στους εργαζόμενους για την εφαρμογή της Εργατικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας αντίστοιχα. Επίσης υποδεικνύουν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, επιλύουν προβλήματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί και κρίνεται απαραίτητο
Ειδικά για τους μετανάστες συναδέλφους μας, το Κέντρο με το Γραφείο Οικονομικών Μεταναστών που ίδρυσε, θέλει να αποτελέσει τον χώρο όπου θα τους υποδέχονται και θα τους ενημερώνουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι΄ αυτούς, τους θεωρούν ισότιμο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας που έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους.
Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα μας.
Το Γραφείο Συμβουλευτικής απευθύνεται τόσο σε ανέργους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση και υποστήριξή τους στη πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης (εξατομικευμένη προσέγγιση), μέρος της οποίας είναι και η ανεύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας όσο και σε ευρύτερες ομάδες όπως εργαζόμενοι ή οικονομικοί μετανάστες όπου μπορούν να τύχουν πολύπλευρης καθοδήγησης και στήριξης σε δυσκολίες των εργασιακών προβλημάτων τους.
Το Γραφείο Υποστήριξης του Κέντρου συγκεντρώνει, αναλύει και επεξεργάζεται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων που επισκέπτονται το ΚΕΠΕΑ, τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα που κατά καιρούς απασχολούν τους οικονομικούς μετανάστες. Μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος πραγματοποιείται η διεξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τα οποία ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η Νομική Υπηρεσία συνεπικουρεί το έργο των τμημάτων του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, γνωμοδοτώντας και παρέχοντας όλη την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και νομολογία, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συμβάλλει στην επίλυση διαφορών, παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και γενικά παρέχει την νομική στήριξη σε συμβουλευτικό επίπεδο με τους νομικούς της συμβούλους σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το κέντρο από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:30 το βράδυ. Μπορούν παράλληλα να επικοινωνούν δι΄ αλληλογραφίας στην ταχυδρομική διεύθυνση:
Για το ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.
οδός Αινιάνος 3 & Πατησίων 69, 
101 10 Αθήνα.
ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 210-82.02.100
Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφόρηση στέλνοντας την επιστολή τους με το Fax στον αριθμό 210.82.02.186 ή με e-mail .
Σημείωση:Παρακαλούμε θερμά τους επισκέπτες του κέντρου μας που θέλουν να υποβάλουν κάποιο ερώτημα ή μέσω του fax ή με e-mail , να συμπληρώνουν τις φόρμες που υπάρχουν στο τέλος των σελίδων στο Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων, στο Γραφείο Ασφαλιστικών θεμάτων, στο Γραφείο Μεταναστών και στο Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, με τα στοιχεία τους ώστε να μπορούν τα στελέχη του ΚΕ.Π.Ε.Α. να στείλουν εύκολα και χωρίς χρονοτριβή τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν πηγή στατιστικής ανάλυσης και θα διευκολύνουν την δουλειά του Κέντρου κυρίως στην κωδικοποίηση των απαντήσεων.
Παρακαλούμε επίσης τους επισκέπτες και τους χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου μας, αν για κάποιο λόγο κρίνουν ότι δεν εξυπηρετήθηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε ικανοποιητικό βαθμό, να επικοινωνούν με την διεύθυνση του ΚΕ.Π.Ε.Α, με τα τηλέφωνα 210.82.02.100, στο fax: 210.82.02.186 και στο e-mail .

-
Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Γ.Σ.Ε.Ε.) οργάνωσε το «ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ + ΑΝΕΡΓΩΝ» (ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.) το οποίο έχει έδρα το κτίριο της Συνομοσπονδίας στην οδό Αινιάνος 3 & Πατησίων 69 στην Αθήνα.Το ΚΕ.Π.Ε.Α. έχει στελεχωθεί με επιστήμονες και συνδικαλιστές φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα μέσον έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης προς τους εργαζόμενους και άνεργους, Έλληνες και οικονομικούς μετανάστες, για θέματα εργασιακών σχέσεων, ασφαλιστικής νομοθεσίας και μεταναστευτικής πολιτικής καθώς και για θέματα απασχόλησης και κατάρτισης. Διακρίνεται από τα εξής Γραφεία:

Το Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων και το Γραφείο Ασφαλιστικών Θεμάτων παρέχουν υπηρεσίες πληροφόρησης στους εργαζόμενους για την εφαρμογή της Εργατικής & Ασφαλιστικής Νομοθεσίας αντίστοιχα. Επίσης υποδεικνύουν τρόπους διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους, επιλύουν προβλήματα και παρεμβαίνουν όπου χρειαστεί και κρίνεται απαραίτητο

Ειδικά για τους μετανάστες συναδέλφους μας, το Κέντρο με το Γραφείο Οικονομικών Μεταναστών που ίδρυσε, θέλει να αποτελέσει τον χώρο όπου θα τους υποδέχονται και θα τους ενημερώνουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται γι΄ αυτούς, τους θεωρούν ισότιμο κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας που έχει ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Στα πλαίσια λειτουργίας του ΚΕ.Π.Ε.Α. λειτουργεί Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, όπου οι άνεργοι μπορούν να απευθυνθούν για να καταχωρήσουν το βιογραφικό τους, να αναζητήσουν εργασία και να ενημερωθούν για προγράμματα απασχόλησης και σεμινάρια κατάρτισης. Παράλληλα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν προσωπικό μέσω της δωρεάν πρόσβασης στην ηλεκτρονική βάση των ανέργων που έχει καταρτίσει το Γραφείο στην ιστοσελίδα μας.

Το Γραφείο Συμβουλευτικής απευθύνεται τόσο σε ανέργους, με κύριο στόχο την υποβοήθηση και υποστήριξή τους στη πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης (εξατομικευμένη προσέγγιση), μέρος της οποίας είναι και η ανεύρεση της κατάλληλης θέσης εργασίας όσο και σε ευρύτερες ομάδες όπως εργαζόμενοι ή οικονομικοί μετανάστες όπου μπορούν να τύχουν πολύπλευρης καθοδήγησης και στήριξης σε δυσκολίες των εργασιακών προβλημάτων τους.

Το Γραφείο Υποστήριξης του Κέντρου συγκεντρώνει, αναλύει και επεξεργάζεται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ανέργων που επισκέπτονται το ΚΕΠΕΑ, τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι και τα προβλήματα που κατά καιρούς απασχολούν τους οικονομικούς μετανάστες. Μέσω ενός ηλεκτρονικού προγράμματος πραγματοποιείται η διεξαγωγή στατιστικών στοιχείων για τα οποία ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Γ.Σ.Ε.Ε.

Η Νομική Υπηρεσία συνεπικουρεί το έργο των τμημάτων του ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ, γνωμοδοτώντας και παρέχοντας όλη την εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία και νομολογία, ώστε να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Συμβάλλει στην επίλυση διαφορών, παρεμβαίνει στους αρμόδιους φορείς όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και γενικά παρέχει την νομική στήριξη σε συμβουλευτικό επίπεδο με τους νομικούς της συμβούλους σε εργαζόμενους και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το κέντρο από τις 09:00 το πρωί έως τις 19:30 το βράδυ. Μπορούν παράλληλα να επικοινωνούν δι΄ αλληλογραφίας στην ταχυδρομική διεύθυνση:

Για το ΚΕ.Π.Ε.Α./Γ.Σ.Ε.Ε.
οδός Αινιάνος 3 + Πατησίων 69, 101 10 Αθήνα.

ή τηλεφωνικώς στον αριθμό 210-82.02.100

Ακόμα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν πληροφόρηση στέλνοντας την επιστολή τους με το Fax στον αριθμό 210.82.02.186 ή με e-mail .

Σημείωση:
Παρακαλούμε θερμά τους επισκέπτες του κέντρου μας που θέλουν να υποβάλουν κάποιο ερώτημα ή μέσω του fax ή με e-mail , να συμπληρώνουν τις φόρμες που υπάρχουν στο τέλος των σελίδων στο Γραφείο Εργασιακών Σχέσεων, στο Γραφείο Ασφαλιστικών θεμάτων, στο Γραφείο Μεταναστών και στο Γραφείο Εύρεσης Εργασίας, με τα στοιχεία τους ώστε να μπορούν τα στελέχη του ΚΕ.Π.Ε.Α. να στείλουν εύκολα και χωρίς χρονοτριβή τις απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Τα στοιχεία αυτά θα αποτελέσουν πηγή στατιστικής ανάλυσης και θα διευκολύνουν την δουλειά του Κέντρου κυρίως στην κωδικοποίηση των απαντήσεων.

Παρακαλούμε επίσης τους επισκέπτες και τους χρήστες των υπηρεσιών του Κέντρου μας, αν για κάποιο λόγο κρίνουν ότι δεν εξυπηρετήθηκαν σε εύλογο χρονικό διάστημα και σε ικανοποιητικό βαθμό, να επικοινωνούν με την διεύθυνση του ΚΕ.Π.Ε.Α, με τα τηλέφωνα 210.82.02.100, στο fax: 210.82.02.186 και στο e-mail .
-