Νέα προγράμματα απασχόλησης 20.000 ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων


Νέα προγράμματα απασχόλησης 20.000 ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων


Χώρος μελών

Νέα προγράμματα απασχόλησης 20.000 ανέργων ευάλωτων κοινωνικά ομάδων

Τύπος: Δελτία Τύπου Φορέα
Τελευταία ενημέρωση: 31/01/2012
Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων ανακοινώθηκε η δημοσίευση ανοιχτής Πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την υλοποίηση  προγραμμάτων «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013».

Στόχος των προγραμμάτων είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για περίπου 20.000 ανέργους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, μέσα από την ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων, τη διάγνωση των εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και την ανάδειξη των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται σε 60.000.000€ και απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί οι δυνητικοί ωφελούμενοι να είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ή στον Ειδικό Κατάλογο εκτός Μητρώου ανεργίας του ΟΑΕΔ και επιπλέον να εμπίπτουν σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες:

  • Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
  • Άτομα με αναπηρία 
  • Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών 
  • Γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας
  • Γυναίκες / Άντρες θύματα trafficking 
  • Μετανάστες, παλιννοστούντες, πρόσφυγες
  • Άτομα με Θρησκευτικές και πολιτισμικές Ιδιαιτερότητες 
  • Αιτούντες άσυλο 
  • Αποφυλακισθέντες 
  • Πρώην χρήστες ουσιών 
  • Οροθετικοί 
  • Άστεγοι
  • Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια 
  • Άτομα που υπόκεινται σε διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και λόγω ταυτότητας κοινωνικού φύλου
Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν έχουν ως πεδίο αναφοράς τις τοπικές αγορές εργασίας και επικεντρώνονται στην υποστήριξη των ωφελουμένων, αλλά και των επιχειρήσεων μιας οριοθετημένης περιοχής, για τη σύζευξη της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας.
 

Θεματική Κατηγοριοποίηση

Θέματα: Αναζήτηση εργασίας 

Η υπηρεσία αυτή σας βοήθησε να βρείτε αυτό που ψάχνατε;

  
  
  

Σχόλια και παρατηρήσειςΣχόλια και παρατηρήσεις

Για σχόλια, διορθώσεις και προσθήκες σχετικά με τις παρουσιαζόμενες πληροφορίες, παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο που ακολουθεί για να οδηγηθείτε στην σχετική φόρμα:

«Οι σπουδές πληροφορικής δίνουν λύση στην κρίση εργασίας»


«Οι σπουδές πληροφορικής δίνουν λύση στην κρίση εργασίας»

Μαθήματα e-learning για κάθε επίπεδο γνώσης


«Απαραίτητη η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή»: μόνιμη επωδός που συνοδεύει κάθε νέα προς πλήρωση θέση εργασίας, απόδειξη ότι η ικανότητα χρήσης υπολογιστή συνιστά ικανή και αναγκαία συνθήκη για την εργασιακή επιβίωση κάποιου στη σημερινή ψηφιακή εποχή.

Γνώσεις πληροφορικής "από το α έως το ω" ευελπιστεί ότι θα παράσχει το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά στους συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, από αρχάριους που δεν γνωρίζουν καν τη χρήση του "Enter" μέχρι έμπειρους επαγγελματίες που επιθυμούν να ανανεώσουν και να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους.

Η κυρία Μαρία Βίρβου, καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος e-learning στην Πληροφορική, απάντησε στις ερωτήσεις του "Εθνος-Εργασία" σχετικά με το περιεχόμενο του προγράμματος, αλλά και τη σπουδαιότητα της γνώσης -τουλάχιστον- των βασικών αρχών Πληροφορικής στις μέρες μας.

Κυρία Βίρβου, ο κλάδος της Πληροφορικής μοιάζει να είναι από τους ελάχιστους όπου μπορεί ακόμα κάποιος να βρει δουλειά, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό. Πώς το εξηγείτε αυτό;

Αυτό είναι κάτι αναμενόμενο γιατί η Πληροφορική έχει ήδη εισχωρήσει σε όλους τους τομείς εργασίας, χωρίς όμως να έχει αναπτυχθεί ακόμα επαρκώς ώστε να μπορεί να καλύπτει τις τρέχουσες τεράστιες ανάγκες. Μάλιστα, αυτήν την εποχή όλες οι υγιείς επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται ότι θα πρέπει να επενδύσουν στην Πληροφορική προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικότερες.

Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι όλοι οι οικονομολόγοι προβλέπουν πως οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργούνται, καθώς θα ανακάμπτει η ελληνική και η παγκόσμια οικονομία, θα είναι θέσεις εργασίας με υψηλές απαιτήσεις σε εξειδικευμένες γνώσεις Πληροφορικής και νέων τεχνολογιών. Η εκτίμησή μου είναι ότι η Πληροφορική αποτελεί μία καλή λύση στην κρίση εργασίας, αλλά και γενικότερα στην οικονομική κρίση.

Ποιοι είναι οι στόχοι του προγράμματος e-learning του Τμήματος Πληροφορικής;

Το πρόγραμμα e-learning στοχεύει να δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ανθρώπους να επικαιροποιήσουν τη γνώση τους ή να αποκτήσουν νέα γνώση σε διάφορους τομείς της Πληροφορικής. Με αυτόν τον τρόπο στοχεύουμε να βοηθήσουμε στην εξάπλωση των γνώσεων Πληροφορικής ώστε οι εκπαιδευόμενοι να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους για εύρεση νέας εργασίας ή για κατοχύρωση και εξέλιξη της θέσης που ήδη έχουν. Ομως και οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί μπορούν να ωφεληθούν πολύ αν οι υπάλληλοι που απασχολούν εκπαιδευτούν σε θέματα Πληροφορικής. Για τους λόγους αυτούς στοχεύουμε να καλύψουμε ένα ευρύτατο φάσμα σε μαθήματα Πληροφορικής.

Υπάρχει κάποιος περιορισμός στις ενότητες που μπορεί να επιλέξει ένας καταρτιζόμενος;

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να επιλέξει όσα μαθήματα επιθυμεί, ανάλογα με τον προσωπικό χρόνο που θα διαθέσει. Τα σεμινάρια e-learning θα γίνονται εξ ολοκλήρου εξ αποστάσεως μέσω ασύγχρονης επικοινωνίας, που σημαίνει ότι κάποιος μπορεί να μένει οπουδήποτε στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό και να παρακολουθεί όσα μαθήματα θέλει και μπορεί, οποιαδήποτε ώρα, από το σπίτι του ή από τον χώρο εργασίας του χωρίς να χάνει χρόνο ή χρήματα σε μετακινήσεις.

Υπάρχουν ενότητες για συγκεκριμένες κατηγορίες εκπαιδευομένων;

Υπάρχουν μαθήματα για τέσσερις κατηγορίες εκπαιδευομένων:

1. Για αρχάριους που θέλουν να ασχοληθούν με την Πληροφορική. Πρόκειται για μαθήματα που αφορούν τη χρήση υπολογιστών και κάποιων βασικών πακέτων αλλά και θέματα βασικής Πληροφορικής.

2. Για πιο προχωρημένους που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους.

3. Για έμπειρους επαγγελματίες ή αποφοίτους Πληροφορικής, οι οποίοι επιθυμούν να επικαιροποιήσουν τη γνώση τους.

4. Για φοιτητές ή αποφοίτους άλλων σχολών πέραν της Πληροφορικής που επιθυμούν να διδαχθούν θέματα σχετικά με την εμπλοκή της Πληροφορικής στη δική τους επιστήμη.

Ποια από τα εκπαιδευτικά αντικείμενα που προσφέρονται συνδέονται περισσότερο με την αγορά εργασίας;

Θα έλεγα ότι όλα συνδέονται με την αγορά εργασίας, με την έννοια ότι κάποια μαθήματα θεωρητικά (όπως π.χ. τα Μαθηματικά), που εκ πρώτης όψεως δείχνουν ότι δεν σχετίζονται άμεσα με την αγορά εργασίας, μπορεί να είναι προαπαιτούμενα για να κατανοήσει κανείς κάποια άλλα μαθήματα.
Μέχρι πότε μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι και ποια η ανταπόκριση του κοινού έως τώρα;
Οι αιτήσεις γίνονται μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου 2012. Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού είναι εντυπωσιακή και έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Ενα μεγάλο μέρος των αιτήσεων προέρχεται από ανέργους, τους οποίους προσπαθούμε να βοηθήσουμε με το να προσφέρουμε τα μαθήματα με κόστος μειωμένο στο 50%.
Υπάρχει επίσης ανταπόκριση από εταιρείες που επιθυμούν να εκπαιδεύσουν τους υπαλλήλους τους. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθύνεται στα τηλέφωνα 210 4142133 και 210 4142263, αλλά και στον διαδικτυακό τόπο https://elearning.cs.unipi.gr.
Διεθνές αναγνωρισμένο πιστοποιητικό
Οσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς μία ή περισσότερες ενότητες λαμβάνουν κάποιο πιστοποιητικό; Υπάρχει διεθνής αναγνώριση;
Αν ολοκληρώσουν επιτυχώς κάποιο μάθημα, λαμβάνουν πιστοποιητικό παρακολούθησης. Διεθνής αναγνώριση υπάρχει για το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μάλιστα, πρόσφατα το Τμήμα μας αξιολογήθηκε από εξωτερικούς αξιολογητές που ήταν καθηγητές κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού (Αμερική, Γαλλία, Αγγλία) και έκριναν ότι η ποιότητα σπουδών που προσφέρουμε στα προγράμματά μας (ειδικά στα μεταπτυχιακά και διδακτορικά) είναι άριστη, εντυπωσιακή και εξαιρετικά ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο. Αυτό αποτελεί εγγύηση ότι τα σεμινάρια e-learning, τα οποία τώρα ξεκινούν, θα είναι υψηλής ποιότητας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ


Αναβλήθηκε η συνάντηση τρόικας-Κουτρουμάνη


Αναβλήθηκε η συνάντηση τρόικας-Κουτρουμάνη

Κούρεμα του κατώτατου μισθού στα 600 ευρώ
Αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Η συνάντηση αναμένεται να γίνει την Τετάρτη ή την Πέμπτη, αφού συνεδριάσουν εκ νέου οι κοινωνικοί φορείς. 

Οι νέες απαιτήσεις της τρόικας, όπως προκύπτει από τις χθεσινές συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αφορούν κούρεμα του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 600 ευρώ από 751 σήμερα (μείωση 20%) και κατακόρυφη μείωση των μισθών στις κλαδικές συμβάσεις με πάτωμα τα 750 ευρώ.

Στο μεταξύ, επιστημονική μελέτη για το κόστος εργασίας στην Ελλάδα πριν και μετά το Μνημόνιο καταρρίπτει τον μύθο ότι το χαμηλό επίπεδο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας οφείλεται στους μισθούς.
Στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας με το υπουργείο Εργασίας οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας δεν υποχώρησαν ούτε κατ' ελάχιστον από τις απαιτήσεις τους, συνέδεσαν την πορεία του PSI με την άμεση λήψη μέτρων και ζήτησαν:
1 Μείωση κατώτατου μισθού της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) από 751 στα 600 ευρώ (μείωση 20%). Ταυτόχρονα η τρόικα απορρίπτει την πρόταση του υπουργείου Εργασίας και εργοδοτικών οργανώσεων για τριετές πάγωμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
2 Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα με κατάργηση της μετενέργειας (ισχύς της σύμβασης για ένα εξάμηνο μετά τη λήξη της) με στόχο σταδιακά το πάτωμα των κλαδικών συμβάσεων να φθάσει γύρω στα 751 ευρώ που είναι σήμερα ο κατώτατος μισθός της ΕΓΣΣΕ.
3 Κατάργηση ή περικοπή του 13ου και του 14ου μισθού.
4 Κατάργηση των κανονισμών εργασίας σε ΔΕΚΟ και τράπεζες.
5 Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και μείωση των επικουρικών συντάξεων.
6 Αλλαγές στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ).
Αξίζει να τονιστεί ότι το υπουργείο Εργασίας έχει προτείνει μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν εργοδότες και εργαζόμενοι με τις εξής προϋποθέσεις:
n Χρήση από τις επιχειρήσεις της ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας.
n Καταβολή εισφορών μέσω τραπεζικού συστήματος.
n Συνέπεια στην καταβολή των εισφορών.
Πτώση του κόστους εργασίας κατά 14,3% τα τελευταία δύο χρόνια του Μνημονίου

Στα δύο χρόνια του Μνημονίου το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 14,3%, με το Δημόσιο να έχει τη μικρότερη συμμετοχή και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις τη μεγαλύτερη. Αυτό καταγράφεται σε επιστημονική μελέτη του καθηγητή Σταύρου Γαβρόγλου, διευθυντή του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ).
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της μελέτης, η οποία επιδόθηκε στα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας:
- Το συνολικό κόστος εργασίας στο σύνολο της χώρας υποχώρησε κατά 14,3% την περίοδο α' τρίμηνο 2010 - γ' τρίμηνο 2011 και σε ορισμένους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας η μείωση είναι υπερδιπλάσια από ό,τι σε άλλους.
- Στο σύνολο της χώρας το μη μισθολογικό κόστος υποχώρησε κατά 19,3%, ενώ οι συνολικοί μισθοί υποχώρησαν κατά 12,1%. Η μεγαλύτερη μισθολογική μείωση σημειώνεται στον κλάδο των ξενοδοχείων & εστιατορίων (-30,4%) και η μικρότερη στη Δημόσια Διοίκηση, στην άμυνα και την κοινωνική ασφάλιση (-5,6%).
- Ενώ στους περισσότερους κλάδους οι εργοδοτικές εισφορές μειώνονται περίπου στον ίδιο βαθμό με τους συνολικούς μισθούς, στον κλάδο της Δημόσιας Διοίκησης όπως και του εμπορίου η μείωση είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των μισθών: -15,4% έναντι -5,6% στην πρώτη περίπτωση και -23,9% έναντι -9,9% στη δεύτερη.
- Σε όλους σχεδόν τους κλάδους (εκτός της παροχής νερού και των επαγγελματικών, επιστημονικών και τεχνικών δραστηριοτήτων) το μη μισθολογικό κόστος υποχώρησε αναλογικά περισσότερο από ό,τι οι συνολικοί μισθοί (-19,3% έναντι -12,1%).

120.000 άνεργοι σε έργα αυτεπιστασίας


120.000 άνεργοι σε έργα αυτεπιστασίας

Πρόγραμμα για ανειδίκευτους ανέργους και πλησίον της σύνταξης


Τις επόμενες ημέρες -πιθανότατα και αύριο- θα ανακοινώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών την εκκίνηση του προγράμματος της αυτεπιστασίας στους δήμους εντός του Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να απασχοληθούν 120.000 άνεργοι μέχρι τα τέλη του 2014.

Το πρόγραμμα θα απευθύνεται κυρίως σε οικοδόμους, εργάτες και τεχνίτες που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη και για ανειδίκευτους ανέργους που είναι μέχρι 29 ετών. Με διατάξεις που ενσωματώθηκαν στον πολυνόμο 4024/2011 του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται η επανεκκίνηση της «αυτεπιστασίας» με προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ για όλους τους ΟΤΑ της χώρας.

Μεταξύ των δήμων που αναμένεται να αξιοποιήσουν αρχικά το πρόγραμμα είναι η Κοζάνη και η Αγ. Βαρβάρα.

Η αυτεπιστασία αποτελούσε θεσμό που είχε «παγώσει» τα τελευταία χρόνια στους δήμους και αφορούσε την υλοποίηση μικρών έργων με μέσα και προσωπικό που διέθεταν οι ίδιοι οι ΟΤΑ.

Η απασχόληση στο πρόγραμμα θα διέπεται από το θεσμικό πλαίσιο αυτεπιστασίας των δήμων, θα αφορά συμβάσεις ορισμένου έργου και σε καμία περίπτωση απασχολούμενος στο πρόγραμμα δεν θα μπορεί να ξεπερνά τα 135 ημερομίσθια ετησίως. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν μέσω Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης ανά ειδικότητα, ο οποίος θα συνταχθεί από τον ΟΑΕΔ και θα αποσταλεί στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να τον εγκρίνει εντός 10 ημερών. Κατόπιν θα αναρτάται ο κυλιόμενος πίνακας στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ, καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων της αρμόδιας υπηρεσίας του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2).

Οι υποψήφιοι, μετά την οριστικοποίηση του πίνακα από το ΑΣΕΠ, πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις για τους δήμους που επιθυμούν να απασχοληθούν.

Στην αίτησή τους μπορούν να επιλέξουν μέχρι τρεις δήμους.

Για την πρόσληψη σε έργα αυτεπιστασίας ενός δήμου προτάσσονται οι άνεργοι, οι οποίοι έχουν δηλώσει τον οικείο δήμο ως πρώτη επιλογή και ακολουθούν αυτοί που έχουν δηλώσει τον συγκεκριμένο ΟΤΑ ως δεύτερη και τρίτη επιλογή. Οι δήμαρχοι θα αποφασίζουν την πρόσληψη του προσωπικού με βάση την κατάταξη που προκύπτει από τον Κυλιόμενο Πίνακα που θα δημοσιεύει το ΑΣΕΠ. Επίσης η ανεξάρτητη αρχή θα μπορεί να κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στους δήμους για τις προσλήψεις και αν διαπιστώσει ότι υπάρχει παρατυπία στις προσλήψεις, τότε αυτές θα ανακαλούνται άμεσα.

ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

Αίτηση Υποψηφίου Ωφελουμένου - Οδηγίες Συμπλήρωσης, Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής



1) 

http://www.epanad.gov.gr/default.asp?pID=53&la=1&pg=3


Αίτηση Υποψηφίου Ωφελουμένου - Οδηγίες Συμπλήρωσης

2)

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής


Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας


Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

16/1/2012
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας μπορείτε να καλείτε στα παρακάτω τηλέφωνα:
• Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο: κα Μαρία Κουλούρη, 2105201200
• Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα: κ. Αβδάλας Γιώργος, 210-5271303
• Ιόνια Νησιά, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία: κα Ανδρέου Μαρία, 210-5271311
• Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησο: κ. Μουρούκης Νικόλαος, 210-5271363
• Θεσσαλία, Κρήτη: κ. Αδραμύτογλου Ευθύμιος, 210-5271341
• Αττική: κ. Σπυρόπουλος Κωνσταντίνος, 210-5271342

2.641 προσλήψεις - εξπρές για κοινωφελή εργασία



Ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με την προκήρυξη των πρώτων 2.641 θέσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, με την προκήρυξη των πρώτων 2.641 θέσεων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
Οι θέσεις αφορούν μια μεγάλη γκάμα ειδικοτήτων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών και αφορούν ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους και αγρότες με εισόδημα κάτω των 10.500 ευρώ.
Η πλειονότητα των θέσεων που προκηρύχθηκαν αφορά τον Νομό Καβάλας με 2.000 προσλήψεις. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων ξεκινούν στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ το νέο προσωπικό θα προσληφθεί τον Απρίλιο.
Ανάμεσα στους φορείς που θα ενισχυθούν με νέο προσωπικό ανήκουν ο Δήμος Καβάλας (955 θέσεις), ο Δήμος Νέστου (340 θέσεις), ο Δήμος Θάσου (190 θέσεις), ο Δήμος Παγγαίου (290 θέσεις) και η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας (255 θέσεις).



Αττική: 10.554 άνεργοι σε κοινωφελή έργα



Αττική: 10.554 άνεργοι σε κοινωφελή έργα


Η τοποθέτηση των ανέργων θα γίνει σε 131 ΟΤΑ


Την έγκριση για την πρόσληψη 10.554 ανέργων στην Αττική έδωσε η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Aλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.
Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν 10.554 θέσεις απασχόλησης, πεντάμηνης διάρκειας, σε 47 Φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, οι οποίοι θα προχωρήσουν και τις προσλήψεις των ωφελουμένων. Οι άνεργοι που θα προσληφθούν θα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη και μηνιαίες απολαβές 625 ευρώ.
Η τοποθέτηση των ανέργων από το πρόγραμμα θα γίνει σε 131 Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α' και β΄ βαθμού), της Περιφέρειας Αττικής, με τους οποίους οι φορείς έχουν υπογράψει μνημόνια συνεργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.
Το συνολικό κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 188.000.000 ευρώ, ενώ για στην Περιφέρεια Αττικής αγγίζει τα 34.000.000 ευρώ. Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί στην Περιφέρεια Αττικής (2.870 θέσεις), ενώ αρκετές θέσεις ανέργων θα καλυφθούν: Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αττικής ΑΣΔΑ (285 θέσεις), Δήμος Αγίου Δημητρίου (105 θέσεις), Δήμος Αθηναίων (625 θέσεις), Δήμος Αχαρνών (230 θέσεις), Δήμος Γαλατσίου (144 θέσεις), Δήμος Γλυφάδας (164 θέσεις), Δήμος Ζωγράφου (290 θέσεις), Δήμος Καισαριανής (100 θέσεις), Δήμος Καλλιθέας (132 θέσεις), Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας (270 θέσεις), Δήμος Μεγαρέων (100 θέσεις), Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη (262 θέσεις), Δήμος Παλλήνης (110 θέσεις), Δήμος Πειραιά (268 θέσεις), Δήμος Περιστερίου (140 θέσεις), Ιερά Μητρόπολη Ιλίου. Δικαιούχοι είναι, Σωματεία, Ιδρύματα, Εταιρίες Αστικού Δικαίου, Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Επαγγελματικές Ενώσεις, ενώ οι ωφελούμενοι πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας ή να είναι αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν εισόδημα έως 10.500 ευρώ για το οικονομικό έτος 2010.
Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν κανονικά τις αιτήσεις τους στον φορέα απασχόλησης, ενώ η επιλογή των ωφελουμένων ανέργων για την υλοποίηση δράσεων κοινωνικής εργασίας γίνεται βάσει αντικειμενικού συστήματος μοριοδότησης.
Σημαντικά κριτήρια επιλογής είναι η οικογενειακή κατάσταση (μονογονεϊκές οικογένειες κ.λπ.), το οικογενειακό εισόδημα, η κατάσταση υγείας του ανέργου και η εντοπιότητα.
Η επιλογή των ωφελουμένων πραγματοποιείται ύστερα από πρόσκληση-ενημέρωση του φορέα απασχόλησης προς τους δυνητικούς ωφελουμένους, η οποία περιλαμβάνει συνοπτική περιγραφή της δράσης, το χρονικό διάστημα απασχόλησης, τις απαιτούμενες δεξιότητες/προσόντα των ωφελουμένων, τα κριτήρια επιλογής, τον τόπο και τον καταληκτικό χρόνο υποβολής των αιτήσεων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική σελίδα www.epanad.gov.gr, όπου παρέχονται όλες οι πληροφορίες για τα προγράμματα της «Κοινωφελούς Εργασίας» (δικαιούχοι, αριθμός θέσεων, π/υ, συμπράττοντες φορείς κλπ.).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ
Κοινωφελής εργασία σε Ανατ.-Δυτ. Αττική, Αθήνα, Πειραιά και Νησιά
Συμπράττων φορέαςθέσεις
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΕΡΓΟΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ» ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού30
PRAKSIS (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ )
Δήμος Αθηναίων6
Δήμος Αθηναίων6
Δήμος Αθηναίων9
Δήμος Αθηναίων6
Δήμος Καλλιθέας6
Δήμος Καλλιθέας6
Δήμος Καλλιθέας20
QUALITY NET WORK
Δήμος Μεταμόρφωσης20
Δήμος Κηφισιάς17
Δήμου Φυλής35
Δήμος Τροιζηνίας18
SOCIALAXON.EU
Πανελλήνιος Γυμναστικός Σύλλογος25
Δήμος Αλίμου26
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου25
Δήμος Μεταμόρφωσης20
Δήμος Διονύσου20
Δήμος Αγίας Βαρβάρας22
Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης50
Δήμος Σαρωνικού39
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου15
Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος27
UNESCO
Δήμος Διονύσου50
Δήμος Μεταμόρφωσης20
ΑΘΗΝΑ-ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ & ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Δήμος Ζωγράφου120
Δήμος Αθηναίων150
ΓΝΑ-«Γ. Γεννηματάς»76
Περιφέρεια Αττικής267
Δήμος Αγίου Δημητρίου105
Περιφέρεια Αττικής17
Περιφέρεια Αττικής17
Περιφέρεια Αττικής60
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ -ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δήμος Γαλατσίου144
Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως120
Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως60
Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως54
ΑΜΚΕ-ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ
Δήμος Αθηναίων24
Περιφέρεια Αττικής24
ΑΝΤΙΡΡΟΠΟΝ
Περιφέρεια Αττικής9
Περιφέρεια Αττικής40
Περιφέρεια Αττικής21
Περιφέρεια Αττικής32
Περιφέρεια Αττικής11
ΑΝΩ ΠΕΥΚΗ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης4
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΙΚΩΜΙΑ
Σύνδεσμος Πάρνηθας46
Σύνδεσμος Πάρνηθας50
Σύνδεσμος Πάρνηθας32
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας30
ΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Περάματος17
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας25
ΔΗΩ
Περιφέρεια Αττικής5
Περιφέρεια Αττικής5
Περιφέρεια Αττικής5
Περιφέρεια Αττικής5
Περιφέρεια Αττικής10
ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΜΚΕ «ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ»
Δήμος Περάματος25
ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας50
Ε.Κ.Π.Ε.Θ.Ε.
Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης»28
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης15
ΔΟΠΑΠ Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (ΝΠΔΔ)10
Εξωραϊστικός Σύλλογος Μάτι16
Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου6
ΕΛΙΞ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Περιφέρεια Αττικής100
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Κοινωφελές Ιδρυμα Περσευς Αθηναίος31
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Δήμος Γλυφάδας15
Δήμος Γλυφάδας15
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας15
Δήμος Πειραιά18
ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ-ΕΟΠ
Οργανισμός Λιμένος Ελευσίνας Α.Ε.20
ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ
Δήμος Σαλαμίνας90
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας70
ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ- DAY AFTER
Δήμος Γλυφάδας52
Δήμος Νέας Σμύρνης24
Δήμος Κρωπιάς37
Δήμος Ωρωπού46
Περιφέρεια Αττικής50
Περιφέρεια Αττικής20
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ
Δήμος Νέας Ιωνίας80
Δήμος Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη262
Δήμος Κορυδαλλού40
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
Δήμος Γλυφάδας27
Περιφέρεια Αττικής50
ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΝΠΙΔ
ΑΜΚΕ-Επιμένουμε Ελλάδα ΝΠΙΔ31
Ελληνική Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη10
ΙΛΙΣΟΣ
Οργανισμός Παιδικής Αγωγής και Αθλησης «Γιάννης Γάλλος» (ΝΠΔΔ Δήμου Καλλιθέας)37
Δήμος Παλαιού Φαλήρου40
ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Δήμος Ηλιούπολης160
Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού- ΣΠΑΥ60
Περιφέρεια Αττικής40
Κοινοφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου15
Δήμος Μάνδρας-Ειδυλίας25
Περιφέρεια Αττικής14
Δήμος Πειραιά250
Περιφέρεια Αττικής30
Περιφέρεια Αττικής15
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ
Περιφέρεια Αττικής250
Περιφέρεια Αττικής120
Δήμος Αγίας Παρασκευής64
Περιφέρεια Αττικής80
Δήμος Ιλίου90
Περιφέρεια Αττικής80
Περιφέρεια Αττικής45
Περιφέρεια Αττικής30
Περιφέρεια Αττικής100
Δήμος Κυθήρων5
Περιφέρεια Αττικής15
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου10
Περιφέρεια Αττικής40
Περιφέρεια Αττικής40
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 2004+
Περιφέρεια Αττικής11
Περιφέρεια Αττικής6
Περιφέρεια Αττικής4
Περιφέρεια Αττικής7
Περιφέρεια Αττικής4
Περιφέρεια Αττικής4
Περιφέρεια Αττικής9
Περιφέρεια Αττικής2
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
Αναπτυξιακός Συνδεσμος Δυτική Αττικής ΑΣΔΑ25
ΚΕ.Α.ΕΠ. - ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Δήμος Ζωγράφου100
Δήμος Καισαριανής60
Περιφέρεια Αττικής250
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου20
Περιφέρεια Αττικής80
Δήμος Μεταμόρφωσης20
ΚΕΑΝ-ΚΥΤΤΑΡΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΩΝ ΝΕΩΝ
Δήμος Βύρωνας60
Δήμος Αθηναίων50
Δήμος Ζωγράφου70
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος80
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)60
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά3
Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη3
Δήμος Καλλιθέας50
Δήμος Αλίμου26
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου25
Δήμος Νέας Σμύρνης23
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά4
Δήμος Παπάγου-Χολαργού21
Δήμος Πεντέλης18
Δήμος Βριλησσίων18
Δήμος Ψυχικού-Φιλοθέης24
Κοινωνική Μέριμνα ΝΠΔΔ Δήμου Κηφισιάς25
Δήμος Αμαρουσίου15
Δήμος Χαλανδρίου90
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης18
Δήμος Ηρακλείου60
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)20
Σύνδεσμος των 21 ΟΤΑ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη25
Δήμος Αγίας Βαρβάρας35
Δήμος Περιστερίου140
Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου55
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού30
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά24
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά90
Περιφέρεια Αττικής15
Δήμος Μάνδρας-Ειδυλίας15
Δήμος Ασπροπύργου120
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά6
Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτική Αττικής ΑΣΔΑ12
Περιφέρεια Αττικής150
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης15
Δήμος Παλλήνης Αττικής110
Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας25
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ)25
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας50
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά25
Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτική Αττικής ΑΣΔΑ130
Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά6
ΚΕΝΤΡΟ UNESCOΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κοινωφελής Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου10
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «ΕΥΘΥΤΥΠΟΣ»
Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού90
Περιφέρεια Αττικής225
Δήμος Αιγάλεω90
Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτική Αττικής ΑΣΔΑ88
Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτική Αττικής ΑΣΔΑ30
ΚΜΟΠ-ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ
Δήμος Φιλαδελφείας-Χαλκηδόνος80
Δήμος Αθηναίων304
Δήμος Καισαριανής40
Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα» Νέας Σμύρνης20
Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Παιδόπολη «Αγιος Ανδρέας» Αλίμου11
Αναρρωτήριο Πεντέλης18
Εστία, Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση6
Δήμος Βριλησσίων17
Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα»19
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παιδιών Αθηνών30
Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων42
Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Δυτικής Αθήνας80
Δήμος Ελευσίνας100
Δήμος Λαυρεωτικής40
ΝΠΔΔ Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Προσχολικής Αγωγής και Μουσικής Παιδείας «Τετράπολις»8
Δήμος Μαραθώνος51
Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ (EQUAL SOCIETY)
Δήμος Αθηναίων46
Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου22
Δήμος Καλλιθέας50
Δήμος Αχαρνών230
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης13
Δήμος Μαραθώνα21
ΟΜΙΛΟΣ «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΦΙΛΙΑΣ»
Δήμος Γλυφάδας55
Περιφέρεια Αττικής25
Περιφέρεια Αττικής16
Περιφέρεια Αττικής35
Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης15
Περιφέρεια Αττικής30
Περιφέρεια Αττικής15
Περιφέρεια Αττικής5
ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΝΟΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
Δήμος Περάματος34
Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας80
Περιφέρεια Αττικής220
Δήμος Κυθήρων20
Δήμος Σπετσών12
Δήμος Αίγινας20
Περιφέρεια Αττικής18
ΟΜΟΡΦΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΕΛΛΑΔΑ
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού-ΣΠΑΠ3
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ15
ΝΠΔΔ «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης»18
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ν. Σμύρνης24
Δημήτριος Βικέλας15
ΟΑΚΑ10
Κοινωφελής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου10
Δήμος Αμαρουσίου10
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού-ΣΠΑΠ5
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ7
Δήμος Μεγαρέων100
ΝΠΔΔ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού «Ηρόδωρος»7
Αθλητικός Ομιλος «Κούρος» Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων7
Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μεγαρέων30
Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού-ΣΠΑΠ4
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ3
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ «ΚΡΑΤΑ ΜΕ»
(Equal Society) Κοινωνία Ισων Ευκαιριών7
Περιφέρεια Αττικής9
Περιφέρεια Αττικής8
Δήμος Μεταμόρφωσης10
Περιφέρεια Αττικής4
Περιφέρεια Αττικής9
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά4
Δήμος Μάνδρας-Ειδυλίας9
Περιφέρεια Αττικής8
Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πόρτο Ράφτη8
Εξωραϊστικός Σύλλογος Περάτης6
Δήμος Παιανίας37
Περιφέρεια Αττικής6
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά4
Περιφέρεια Αττικής12
Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Δήμου Πειραιά23
Δήμου Κυθήρων5
Γενικό Νοσοκομείο-Κ.Υ. Κυθήρων5
Δήμος Αίγινας16
Περιφέρεια Αττικής7
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ-ΠΕΨΑΕΕ
Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»16
Πανελλήνιος Σύλλογος Οικογενειών για την Ψυχική Υγεία (ΣΟΨΥ)20
ΜΚΟ Φτιάχτο Μαζί Μας15
ΚΟΙΣΠΕ «Ευ Ζην»22
Πανελλήνια Οργάνωση Φροντίδας Ευαίσθητων Κοινωνικών Ομάδων7
Σωματείο Ληπτών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας «Αυτοεκπροσώπηση»8
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ-ΠΑΚΟΕ
Δήμος Μάνδρας-Ειδυλίας37
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
Δήμος Παλαιού Φαλήρου40
ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟΣ
Δήμος Αθηναίων24
Περιφέρεια Αττικής30
Δήμος Παπάγου-Χολαργού20
Δήμος Περάματος20